PCMag odabrao 10 najboljih besplatnih antivirusa za 2017. godinu!

Pitanje koje se ponavlja iz godine u godinu je „Koji je najbolji besplatan antivirus?“, što je i normanlno budući da korisnici žele da što bolje zaštite svoje računare za što manje novca (najbolje ako može besplatno). Zato je PCMag i ove godine predstavio listu od 10 besplatnih antivirusnih rešenja i poređao ih od najboljeg ka najlošijem.

Testiranja su vršili eksperti Antivirus Lab kompanija, kao što su AV-Comparatives, AV-Test Institute, Simon Edwards Labs (the successor to Dennis Technology Labs), Virus Bulletin, i MRG-Effitas. Kompanije koje prave antivirusna rešenja plaćaju ovim laboratorijama kako bi testirale njihove proizvode i prikazale rezultate, a ti razultati dodatno pomažu u daljem razvijanju alata.

Takođe, dodatna testiranja su vršili i u PCMag-u njihovim metodama i davali ocene od 1 do 10.

I na kraju su u obzir uzimali i mogućnosti koje nudi besplatna verzija antivirusa:

 • Skeniranje na zahtev
 • Kontinualno skeniranje procesa
 • Ocena veb sajta
 • Blokiranje zaraženih linkova
 • Zaštita od pecanja (Fishing)
 • Detektovanje ponašanja softvera
 • Bonus: skeniranje ranjivosti

Rezultati:

najbolji besplatan antivirus 2017
Slika: pcmag

Detaljnije možete videti na PCMag sajtu:

https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp

Kao što vidimo, Avast je odneo pobedu ali mu AVG dobro parira sa istom ocenom urednika. Svi ostali imaju manju ocenu i makar jednu opciju koja nedostaje u besplatnoj verziji. Dakle, ako želite najbolji besplatan antivirus, razmislite o Avast-u i AVG-u.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

 1. Ne slažem se sa bilo kojim besplatnim AV-om, jedini koji drži već decenijama, (informišite se malo …) PRESTIŽNU NAGRADU, koje niko ne može skinuti su ESET -ovi proizvodi ….

  Toliko nagrađivani NOD32 a nema ga ovdje (doduše on nije free, možda je ovdje samo riječ o free AV), opet bolje nemati ništa (koristiti Windows-om Defender) nego instalirati Avast da usporava (a ništa ne radi) komp … – moje mišljenje …

  • Informisan sam :) Radi se o besplatnim rešenjima (piše lepo u naslovu članka, font-size 40px) i pomenuo sam još tačno 6 puta u tekstu. Bez obzira na to da li računaru treba Free antivirus ili ne, oni ipak postoje i moraju biti rangirani, bez obzira na Vaše mišljenje. PCMag to radi duže vreme i veoma su pouzdan izvor, tako da se njima žalite.

   • Covek se nije zalio.Cinjenica je da kupljeni antivirusi nemogu da vas zastite ni od 40% poznatih virusa.Zamislite koliko su nemocni tek ovi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *