PCMag odabrao 10 najboljih besplatnih antivirusa za 2017. godinu!

7

Pitanje koje se ponavlja iz godine u godinu je „Koji je najbolji besplatan antivirus?“, što je i normanlno budući da korisnici žele da što bolje zaštite svoje računare za što manje novca (najbolje ako može besplatno). Zato je PCMag i ove godine predstavio listu od 10 besplatnih antivirusnih rešenja i poređao ih od najboljeg ka najlošijem.

Testiranja su vršili eksperti Antivirus Lab kompanija, kao što su AV-Comparatives, AV-Test Institute, Simon Edwards Labs (the successor to Dennis Technology Labs), Virus Bulletin, i MRG-Effitas. Kompanije koje prave antivirusna rešenja plaćaju ovim laboratorijama kako bi testirale njihove proizvode i prikazale rezultate, a ti razultati dodatno pomažu u daljem razvijanju alata.

Takođe, dodatna testiranja su vršili i u PCMag-u njihovim metodama i davali ocene od 1 do 10.

I na kraju su u obzir uzimali i mogućnosti koje nudi besplatna verzija antivirusa:

 • Skeniranje na zahtev
 • Kontinualno skeniranje procesa
 • Ocena veb sajta
 • Blokiranje zaraženih linkova
 • Zaštita od pecanja (Fishing)
 • Detektovanje ponašanja softvera
 • Bonus: skeniranje ranjivosti

Rezultati:

najbolji besplatan antivirus 2017
Slika: pcmag

Detaljnije možete videti na PCMag sajtu:

https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp

Kao što vidimo, Avast je odneo pobedu ali mu AVG dobro parira sa istom ocenom urednika. Svi ostali imaju manju ocenu i makar jednu opciju koja nedostaje u besplatnoj verziji. Dakle, ako želite najbolji besplatan antivirus, razmislite o Avast-u i AVG-u.

Povezano:
7 komentara
 1. Dejan Ćirković kaže

  Ne slažem se sa bilo kojim besplatnim AV-om, jedini koji drži već decenijama, (informišite se malo …) PRESTIŽNU NAGRADU, koje niko ne može skinuti su ESET -ovi proizvodi ….

  Toliko nagrađivani NOD32 a nema ga ovdje (doduše on nije free, možda je ovdje samo riječ o free AV), opet bolje nemati ništa (koristiti Windows-om Defender) nego instalirati Avast da usporava (a ništa ne radi) komp … – moje mišljenje …

  1. Stefan Marjanov kaže

   Informisan sam :) Radi se o besplatnim rešenjima (piše lepo u naslovu članka, font-size 40px) i pomenuo sam još tačno 6 puta u tekstu. Bez obzira na to da li računaru treba Free antivirus ili ne, oni ipak postoje i moraju biti rangirani, bez obzira na Vaše mišljenje. PCMag to radi duže vreme i veoma su pouzdan izvor, tako da se njima žalite.

   1. MNM kaže

    Covek se nije zalio.Cinjenica je da kupljeni antivirusi nemogu da vas zastite ni od 40% poznatih virusa.Zamislite koliko su nemocni tek ovi.

 2. Zoran kaže

  Ne znam da li su testirali 360 total security antivirus.

  1. Aca kaže

   Sigurno nisu testirali ili im 360 total security nije uplatilo koji dinar,da bi se našao na toj listi ;)
   Inače po meni najbolji antivirus. 360

   1. Kris kaže

    I po meni 360 total security za sada naj bolji!

  2. Stefan Marjanov kaže

   Ima reklama u free verziji koje nekad umeju da smetaju.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.