Chrome: kako zatvoriti više kartica odjednom?

Kartice u Chrome veb pregledaču se mogu zatvoriti klikom na „iks“ (x) taster koji se nalazi na samoj kartici, a oni koji žele da uštede par milisekundi vremena zatvaraju ih kombinacijom tastera CTRL+W. Ali, šta ako imate otvoreno mnogo kartica i zatvaranje jedne po jedne se čini kao dug i dosadan proces, čak i korišćenjem prečice na tastaturi? Postoji jednostavno rešenje!

Baš kao što možete da označite više fajlova u računaru držanjem tastera CTRL dok klikćete na njih, isto tako možete označiti i više kartica u Chrome-u. Dakle, pritisnite CTRL i zatim klikćite na željene kartice. Ako želite da izaberete nekoliko kartica u nizu (npr. sve kartice do kraja počevši od druge) onda pritisnite SHIFT, kliknite na prvu u nizu i onda na poslednju u nizu, i pustite SHIFT.

U oba slučaja sve izabrane kartice će malo posvetleti (u Incognito modu će potamneti) i sada ih možete pomerati zajedno ili ih zatvoriti. Da biste ih sve zatvorili odjednom, samo pritisnite već poznatu kombinaciju tastera CTRL+W.

Kada izaberete više kartica možete njima manipulisati zajedno, niste ograničeni samo na zatvaranje. Možete ih:

  • pomerati po panelu sa karticama
  • izdvojiti u novi prozor
  • osvežiti ih
  • duplirati
  • Zakačiti (Pin)
  • onemogućiti zvuk

Sve opcije možete videti ako kliknete desnim klikom na jednu od označenih kartica.

multiple tabs chrome select actions

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *