Chrome: kako zatvoriti više kartica odjednom?

0

Kartice u Chrome veb pregledaču se mogu zatvoriti klikom na „iks“ (x) taster koji se nalazi na samoj kartici, a oni koji žele da uštede par milisekundi vremena zatvaraju ih kombinacijom tastera CTRL+W. Ali, šta ako imate otvoreno mnogo kartica i zatvaranje jedne po jedne se čini kao dug i dosadan proces, čak i korišćenjem prečice na tastaturi? Postoji jednostavno rešenje!

Baš kao što možete da označite više fajlova u računaru držanjem tastera CTRL dok klikćete na njih, isto tako možete označiti i više kartica u Chrome-u. Dakle, pritisnite CTRL i zatim klikćite na željene kartice. Ako želite da izaberete nekoliko kartica u nizu (npr. sve kartice do kraja počevši od druge) onda pritisnite SHIFT, kliknite na prvu u nizu i onda na poslednju u nizu, i pustite SHIFT.

U oba slučaja sve izabrane kartice će malo posvetleti (u Incognito modu će potamneti) i sada ih možete pomerati zajedno ili ih zatvoriti. Da biste ih sve zatvorili odjednom, samo pritisnite već poznatu kombinaciju tastera CTRL+W.

Kada izaberete više kartica možete njima manipulisati zajedno, niste ograničeni samo na zatvaranje. Možete ih:

  • pomerati po panelu sa karticama
  • izdvojiti u novi prozor
  • osvežiti ih
  • duplirati
  • Zakačiti (Pin)
  • onemogućiti zvuk

Sve opcije možete videti ako kliknete desnim klikom na jednu od označenih kartica.

multiple tabs chrome select actions

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.