Chrome za Android: premestite adresnu traku na dno

Kako pametni telefoni bivaju sve veći korisnicima je sve teže da jednom rukom obavljaju sve zadatke. Adresna traka u Chrome veb pregledaču se podrazumevano nalazi na vrhu pa je nekad problem doći do nje prstom pa posle opet dole do tastera za navigaciju, i tako u krug.

Zato postoji skrivena opcija koja vam dozvoljava da tu traku premestite dole. Dole se nalaze i svi tasteri za navigaciju pa je premeštanje adresne trake tu i nekako logično. Evo kako to možete postići.

1) Otvorite Chrome

2) Idite na ovu adresu: chrome://flags

chrome-flags-android

3) Na stranici pronađite: Chrome Home Android

4) Omogućite tu opciju: Enable

chrome-adress-bottom

5) Na dnu će se pojaviti „Relaunch“ – tapnite

chrome-adress-bottom

Chrome će se sada ponovo pokrenuti i adresna traka će se nalaziti na dnu ekrana. Malo drugačije ćete njome upravljati, ali je jednostavno. Takođe, možda će vam biti potrebno malo vremena da se naviknete, ali videćete da je mnogo lakše manipulisati karticama i adresama.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *