Samsung predstavlja savitljiv telefon 2018. godine

3

Dok se Apple muči da u inovacijama sustigne svoje rivale i implementira sve one, sad već, stare ali zanimljive tehnologije, Samsung ide sigurno korak ispred, kao i uvek. Naime, do sada su postojala samo nagađanja kada će Samsung predsatviti savitljiv telefon (jer su već predstavili savitljiv ekran), a sada tu informaciju imamo od izvršnog direktora mobilnog sektora u toj kompaniji – DJ Koh.

Kako ja ne volim da pišem članak zasebno za svako nagađanje (jer ne jurim klikove i čitanost po svaku cenu, kao mnogi slični domaćih portali) sačekao sam koliko-toliko sigurnijie informacije.

Koh je na konferenciji za štampu u Korei, koja se održala prilikom predstavljanja Note 8 uređaja, pričao o budućim planovima Samsung kompanije. Napomenuo je da će ili Galaxy S ili Note serija dobiti savitljiv model i da će se to desiti najverovatnije naredne godine.

„We have a plan to adopt a foldable display in our roadmap, we are currently addressing some technological hurdles to commercialize such a device. We will launch a foldable device when we are fully ready, and we are aiming to do so next year.“ – rekao je Koh.

Ova informacija od Koh-a je bila dovoljna da se potvrde sva dosadašnja nagađanja, ali i da dobijemo konkretniji datum, s obzirom na to da su mnogi nagađali mnogo ranije datume.

Naravno, nije savitljiv ekran jedina prepreka koju treba prevazići kada se kreira jedan ovakav uređaj, već treba uskladiti dizajn i svakako ostalu tehnologiju unutar telefona. Oni upravo to rešavaju jer funkcionalan i kvalitetan savitljiv ekran uveliko imaju.

Ostaje nam još da saznamo koja serija će dobiti savitljiv model, ali svi predviđaju da će to biti Note serija. Ovo razmišljanje je i logično budući da je Samsung skoro sve inovacije prvo implementirao u toj seriji telefona pa tek onda u Galaxy S (podsetimo se Edge varijante Note telefona). A i nekako više odgovara savitljiv telefon za tu seriju koja već imaju olovčicu, pa bi onda to bili zaista „Note“ (Beležnica) uređaji.

Izvori slashgear koreaherald
Povezano:
3 komentara
 1. Saša kaže

  Bezveze.Sta ce nam savitljiv ekran i cemu to? Po meni potpuno nepotrebna stavka s tim vidim da je smanjena kvaliteta prikaza po pixelu naspram aktualnih modela.

 2. Miloš kaže

  Svaka čast na tekstu,i na tome što nisi kao 90% ostalih koji postavljaju ne proverene informacije.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Hvala :) Pa da, svako može dati neko nagađanje, i to dosadi korisnicima, nema smisla.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.