Samsung predstavlja savitljiv telefon 2018. godine

3

Dok se Apple muči da u inovacijama sustigne svoje rivale i implementira sve one, sad već, stare ali zanimljive tehnologije, Samsung ide sigurno korak ispred, kao i uvek. Naime, do sada su postojala samo nagađanja kada će Samsung predsatviti savitljiv telefon (jer su već predstavili savitljiv ekran), a sada tu informaciju imamo od izvršnog direktora mobilnog sektora u toj kompaniji – DJ Koh.

Kako ja ne volim da pišem članak zasebno za svako nagađanje (jer ne jurim klikove i čitanost po svaku cenu, kao mnogi slični domaćih portali) sačekao sam koliko-toliko sigurnijie informacije.

Koh je na konferenciji za štampu u Korei, koja se održala prilikom predstavljanja Note 8 uređaja, pričao o budućim planovima Samsung kompanije. Napomenuo je da će ili Galaxy S ili Note serija dobiti savitljiv model i da će se to desiti najverovatnije naredne godine.

„We have a plan to adopt a foldable display in our roadmap, we are currently addressing some technological hurdles to commercialize such a device. We will launch a foldable device when we are fully ready, and we are aiming to do so next year.“ – rekao je Koh.

Ova informacija od Koh-a je bila dovoljna da se potvrde sva dosadašnja nagađanja, ali i da dobijemo konkretniji datum, s obzirom na to da su mnogi nagađali mnogo ranije datume.

Naravno, nije savitljiv ekran jedina prepreka koju treba prevazići kada se kreira jedan ovakav uređaj, već treba uskladiti dizajn i svakako ostalu tehnologiju unutar telefona. Oni upravo to rešavaju jer funkcionalan i kvalitetan savitljiv ekran uveliko imaju.

Ostaje nam još da saznamo koja serija će dobiti savitljiv model, ali svi predviđaju da će to biti Note serija. Ovo razmišljanje je i logično budući da je Samsung skoro sve inovacije prvo implementirao u toj seriji telefona pa tek onda u Galaxy S (podsetimo se Edge varijante Note telefona). A i nekako više odgovara savitljiv telefon za tu seriju koja već imaju olovčicu, pa bi onda to bili zaista „Note“ (Beležnica) uređaji.

Izvori slashgear koreaherald
Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.

3 komentara
 1. Saša kaže

  Bezveze.Sta ce nam savitljiv ekran i cemu to? Po meni potpuno nepotrebna stavka s tim vidim da je smanjena kvaliteta prikaza po pixelu naspram aktualnih modela.

 2. Miloš kaže

  Svaka čast na tekstu,i na tome što nisi kao 90% ostalih koji postavljaju ne proverene informacije.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Hvala :) Pa da, svako može dati neko nagađanje, i to dosadi korisnicima, nema smisla.