Instaliraj ovu aplikaciju ako koristiš slušalice na ulici!

Mnogi vole da slušaju muziku dok uživaju u šetnji ili vožnji bicikla, međutim to može biti i opasno. Slušalice su pravljene tako da izoluju buku iz okoline kako bi zvuk koji proizvode bio što jasniji. Uz to i sam zvuk iz slušalica dodatno nadjačava zvuke okoline i onda se korisnik može naći u opasnoj situaciji.

Ako nosite in-ear slušalice dok ste na ulici, dovodite sebe u opasnost jer ne možete čuti da li vam se nešto približava iza leđa. Dok nosite slušalice najviše se oslanjate na čulo vida, ali vid može da pokrije samo određeni deo ispred vas. Zato je potrebno da nekako oslušnete zvuke okoline kada je to potrebno, npr. u slučaju neposredne opasnosti.

U te svrhe je kreirana aplikacija Around Sound i, kao što pretpostavljate već sada, služi da oslušne zvuk okoline u određenim situacijama. Te određene situacije su one kada se pojavi jači zvuk u okolini, recimo zvuk nekog motornog vozila, upozorenje bicikliste, i slično.

slusanje-muzike-na-ulici

Kada aplikacija čuje neki jači zvuk iz okoline automatski pauzira to što slušate ali još i uključuje mikrofon kako biste na slušalicama čuli šta se dešava oko vas. Na taj način možete čuti ako vam se približava neki automobil ili motor, biciklista zazvoni, ili bilo šta drugo što je glasnije od granice koju vi zadate.

Da, morate zadati granicu glasnoće kada da se aktivira režim osluškivanja okoline. Zato je najbolje da prvo kalibrirate aplikaciju tako što ćete izaći napolje i podesiti granicu na osnovu trenutne buke na ulici (kada nema opasnosti).

Ova aplikacija jeste korisna ali je dosta ograničena u besplatnoj verziji. Zato je prvo probajte pa ako vam se dopadne kupite punu verziju ili pronađite .apk fajl na internetu i instalirajte prema ovom uputstvu. Samo budite pažljivi odakle preuzimate .apk fajlove.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *