Kako poboljšati tačnost čitača otiska prsta na telefonu?

1

Ako vaš telefon poseduje čitač otiska prsta sigurno vam se desilo nekad, ili možda često, da ne prepozna otisak iz prvog pokušaja. Ako se dešava često to može biti i iritirajuće, pa svi uglavnom ponovo dodaju otisak kako bi rešili problem. Postoji još bolje rešenje, veoma jednostavno.

Naime, kada dodajete otisak prsta uputstvo vam pokazuje da postavite prst na senzor, pa da ga opet postavite pod drugim uglom, i tako nekoliko puta. Na taj način će čitač „uhvatiti“ veću površinu prsta i bolje prepoznati otisak naredni put. Ali, problem je što su svi čitači „Read only“, odnosno kada sačuvate otisak ne može se menjati, osim kad odlučite da obrišete stari i ubacite novi. Zbog toga uređaj ne može da unapredi prepoznavanje.

Svaki telefon sa čitačem otiska prsta nudi mogućnost da dodate više otisaka u slučaju da ne možete neki da koristite (prljavi prsti recimo). Rešenje je da otisak jednog prsta, koji koristite najčešće, dodate više puta u bazu. Na taj način će telefon imati više informacija o jednom otisku i šansa da ga prepozna je mnogo veća.

samsung fingerprint reader
Slika: saznajnovo.com

Recimo, ako ste dešnjak verujem da najčešće telefon otključavate desnim palcem, onda samo dodate dva puta desni palac u bazu. Možete jedan prst dodati više puta ako želite, ali imajte na umu da telefon ima ograničen broj mesta za otiske, dodajte još neki drugi otisak u slučaju da ovaj ne možete da koristite u trenutku.

Otiske dodajete kroz opcije telefona, ali svaki telefon je drugačiji pa morate pronaći kod vas gde se nalazi. Obično je negde u opcijama za sigurnost.

Povezano:
1 komentar
  1. Luka kaže

    Fenomenalna fora, čuo sam za ovo :D

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.