Kako pronaći telefon ako mu je zvuk isključen?

Dešava nam se svima da zaboravimo gde smo ostavili telefon a kad pokušamo da ga nazovemo setimo se da je zvuk ostao isključen. Šta onda? Ne brinite, ako imate Android onda nema problema. Postoje dve metode za rešavanje ovog problema:

  1. Offline opcija (zahteva pripremu telefona)
  2. Online opcija (zahteva internet konekciju)

Prva metoda je bolja ukoliko vam telefon nije povezan na internet (WiFi ili mobilni), ali je potrebno da prvo instalirate i podesite aplikaciju. Druga metoda ne zahteva nikakve pripreme telefona, što je plus, ali zahteva da je telefon povezan na internet. Pokazaću vam obe metode.

Offline opcija

1) Instalirajte besplatnu aplikaciju Clap to Find

2) Pokrenite je i tapšnite 3 puta

3) Potvrdite i u opcijama podesite ako želite jačinu i zvuk zvona

ring-phone-on-silent-android-1

Sad je potrebno da stavite telefon u nečujni režim rada i kada tapšnete 3 puta telefon će početi da zvoni.

Ako ne želite da tapšete, onda preporučujem aplikaciju Treehouse – Ring My Droid. Ova aplikacija će naterati vaš telefon da zvoni u bilo kojim uslovima kada mu pošaljete SMS sa određenom šifrom. Možete podesiti neku ključnu reč, recimo „nadji telefon“ i kada telefon primi taj SMS (pošaljete sa nečijeg telefona) aplikacija će početi da zvoni.

Online opcija

1) Idite na https://www.google.com/android/find i prijavite se na G nalog sa kojim ste prijavljeni i na telefonu

2) Na listi izaberite svoj telefon

3) Kliknite „Play sound“

Telefon će sada zvoniti kao kada vas neko zove, a kada locirate telefon možete zaustaviti zvono. Na isti način možete zaključati telefon na daljinu ako je povezan na internet.

ring-phone-on-silent-android-1

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Super aplikacija, izgubis telefon, ne znas gdje je i uradis to , a telefon zvoni a nije ni blzu tebe jer si isao po cijelom gradu, i mobitel zazvoni a ostao u kaficu i konobar ga lijepo ugasi strpa u djep i zbogom mobitelu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *