Test brzine: Galaxy Note 8 vs. iPhone 8 Plus

Ove godine, kao i svake prethodne, Apple i Samsung su predstavili svoje nove flagship telefone: Note 8 i iPhone 8 (Plus). Pošto su to dva rivalska telefona ove godine, slede razna poređenja po blogovima, Youtube kanalima, forumima… Ali, ono najbitnije krajnjem korisniku jeste brzina u radu. U te svrhe PhoneBuff pravi testove brzine u realnim uslovima jer specifikacije na papiru su jedno, a rad u praksi drugo. Tako su uradili i test brzine za ova dva telefona.

Benchmark testovi jesu dobar pokazatelj performansi uređaja, ali nekada veći broj ne znači i brži rad na telefonu u svakodnevnim situacijama. Rezultati ovakve vrste testa su najtačniji jer se testira rad telefona u realnim uslovima, onako kako bi i prosečan korisnik.

PhoneBuff test brzine se sastoji iz dve faze:

  1. Otvaranje redom aplikacija po prvi put
  2. Otvaranje istih aplikacija iz privremene memorije (RAM)

Na taj način možemo videti kako se koji telefon ponaša u svakodnevnom radu, koliko brzo otvara aplikacije po prvi put i koliko brzo može da ih otvori naredni put. U ovom slučaju možemo zaključiti da je prvi krug bio neizvestan do samog kraja, ali je u drugom krugu Note 8 pokazao značajno bolje rezultate.

Rezultati:

  1. Prvi krug: iPhone – 1:27, Note 8 – 1:30
  2. Drugi krug: iPhone – 2:07, Note 8 – 2:01

Imajmo na umu da Apple proizvodi i iPhone i iOS sistem za njega, dok Galaxy Note pravi jedna kompanija a Android sistem druga. Uprkos tome Note 8 odnosi pobedu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *