Kako gledati besplatno EX-YU IPTV kanale na Android TV Box?

25

Ako imate Android TV Box i želite da gledate domaće kanale, postoji nekoliko opcija, a ja ću vam sad pokazati dva najbolja načina. Ako nemate Android TV Box, predlažem da pročitate moje uputstvo za kupovinu nekog do 30 evra iz Kine – link, ili pogledate pregled jednog koji sam ja kupio – link.

Potrebno vam je:

 1. Android TV Box
 2. Internet konekcija na Box-u
 3. Nešto slobodne memorije u Box-u

1. Način: Kodi EX-YU IPTV add-on

live-tv-serbia-kodi-addon-c
Slika: saznajnovo.com

Ovaj način zahteva instaliran Kodi u samom uređaju, ali gotovo 99% tih uređaja dolazi sa instaliranim Kodi programom (i gomilom dodataka). Zato ćete vi samo trebati da instalirate dodatak za gledanje IPTV kanala.

Jedini koji se redovno ažurira je Live TV Serbia Kodi Add-on i upravo njega preporučujem. Imate dosta EX-YU kanala, liste se ažuriraju redovno, imate i emisije, muzičke, sportske, i mnoge druge kanale.

Kompletno uputstvo za instalaciju sa slikama, korak po korak, sam pisao u zasebnom članku, pa pogledajte. Postupak je isti kako na računaru tako i na Android TV Box uređaju jer je Kodi potpuno identičan gde god da ga instalirate, i svi dodaci će raditi.

Uputstvo: Besplatni EXYU IPTV kanali preko Kodi Live TV addon-a

Prednosti:

 • Optimizovan za kontrolu daljinskim upravljačem
 • Ima dosta kanala
 • Ima dodatnog sadržaja

Mane:

 • Nekad neki kanal ne radi
 • Slika nije uvek najboljeg kvaliteta

2. Način: Orion IPTV aplikacija

Pošto Android TV Box dolazi sa Android operativnim sistemom, logično, onda možete instalirati bilo koju Android aplikaciju. Orion nudi besplatno gledanje domaćih TV kanala kroz njihovu aplikaciju. Dovoljno je da instalirate ovu aplikaciju na vaš Android TV Box i pustite kanal koji želite. Imate i EPG, a slika je odličnog kvaliteta, bez kočenja.

Ovu aplikaciju možete instalirati na 2 načina: kroz Google Play, i pomoću .apk fajla.

1) Google Play

Jednostavno se prijavite na Google nalog (svaki Android TV Box ima Play prodavnicu) i instalirajte aplikaciju sa ovog linka:

Orion TV Android aplikacija (Google Play)

2) APK fajl

Ako ne želite da se prijavite na Google nalog, možete instalirati aplikaciju direktno na uređaj.

 1. Preuzmite .apk fajl aplikacije – link, mirror
 2. Prebacite u Android TV Box (možete preko USB fleša recimo)
 3. Instalirajte .apk fajl prema ovom uputstvu – link (postupak je isti kao za telefone)

Kad pokrenete aplikaciju po prvi put tapnite na „Free trial„. Bez obzira što piše da je probni period 7 dana, aplikacija radi i nakon toga (za sad je tako u trenutku pisanja ovog članka).

Prednosti:

 • Odličan kvalitet slike
 • Kanali ne koče
 • EPG

Mane:

 • Manji izbor kanala
 • Aplikacija nije optimizovana za sve daljinske upravljače

Nijedan video snimak, ili link ka snimku, koji se može videti na ovoj stranici nije u vlasništvu sajta www.saznajnovo.com, niti se hostuje na našem serveru. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostalim… Samim tim sajt www.saznajnovo.com nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava, molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.saznajnovo.com. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici bloga www.saznajnovo.com/kontakt i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube). Stoga, sadržaj sa ove veb stranice koristite na sopstvenu odgovornost!

Povezano:
25 komentara
 1. Nikola kaže

  Posle izvesnog vremena Stlker klijent ne ušitava kanale, iako je normalno ušitavao nakon startovanja. Mislim da se ne radi o tome da nisu dostupni, jer kada izašem iz nekog kanala, koji radi, ne mogu više da „uđem“ u njega. Da li je neki bag i imali rešenje. Hvala

 2. Boki kaže

  Imam bežični internet mts modem. Da li on može i kako da se koristi za android tv box?

 3. nada kaže

  Stefane ako si u Bgd
  da li bi mogao doci i instalirti mi to na televizoru naravno bilo bi ti placena usluga

 4. Damir kaže

  ja imam kodi i uvek koci vrti se krug znaci dok ne dolazi 100 nece da radi program u cemu je problem do interneta ili nesto drugo?

 5. kruno kaže

  zanima me ali nekuzim kako to ide,slabiji mi je internet a volio bi gledati programe

 6. Vlaks kaže

  Zdravo, imam pitanje, da li nakon instaliranja aplikacije za domace programe zavisi njihovo gledanje i njihov kvalitet slike od samo wi fi konekcije tj od protoka interneta. Prosto receno da li ce stekati kanali i slika ako bude u tom trenutku internet konekcija slabija?

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.