Kodi FANTASTIC add-on instalacija (Kodi 17 Krypton)

Covenant dodatak je ugašen, kao i Exodus, i zbog toga pravim treće uputstvo za instalaciju alternativnog dodatka, a ovog puta je to „Fantastic„. Ovaj dodatak je Fork Covenant-a i održavaju ga novi developeri jer je Covenant skroz ukinut i nema više nikakvu podršku.

Instalacija ovog novog dodatka je vrlo slična kao i instalacija prethodna dva, samo su drugi linkovi, ali ja ću ovde ispisati detaljno uputstvo sa slikama kao i uvek. Nema razlike između ovih dodataka pa vam je već poznato kako funkcioniše, jedino Fantastic ima još par novina koje prethodna dva dodatka nisu imala.

Ako želite da gledate domaće TV kanale preko Kodi-ja, ispratite ovo uputstvo.

Ukratko…

za one koji ne znaju za ove dodatke: Exodus je add-on za Kodi koji vam omogućava da gledate sve filmove i serije preko interneta. Ovaj dodatak koristi Kodi kao media player za smeštanje tog sadržaja kako ne biste morali da idete po sajtovima i tražite ručno. Uz to, nudi dosta opcija i imate sve pogodnosti Kodi-ja, a za nas možda najveća prednost je što možemo ubaciti veoma lako prevode (uputstvo na kraju). Covenant i Fantastic su kopije Exodus dodatka jer je on ugašen.

Unknown sources

Da biste instalirali dodatke van zvanične liste, morate omogućiti „Unknown sources“. Ako ste već ovo radili ne morate opet.

Pokrenite Kodi i gore kliknite na zupčanik kako biste otvorili opcije

System settings

Omogućite Expert mode

Add-ons i omogućite „Unknown sources

Kada iskoči upozorenje kliknite na „Yes

Vratite se na početni ekran tako što ćete pritisnuti „Esc“ nekoliko puta.

Video add-on „Fantastic“

Ovaj dodatak vam nudi bazu svih filmova i serija na jednom mestu i automatski proverava ispravne linkove i nudi vam link sa najboljim kvalitetom snimka na početku liste – isto kao i Exodus i Covenant. Instalacija ovog dodataka je slična kao i instalacija prethodna dva.

Otvorite podešavanja opet

File Manager

Levo kliknite na „Add Source

Kliknite „None

U polje koje se pojavi nalepite ovaj link: http://kdil.co/repo/

Za ime unesite npr.: Fantastic Repo (ili šta želite) – Ok

fantastic repo

Sve proverite pa opet potvrdite sa Ok

Vratite se na glavni ekran i kliknite na „Add-ons

U gornjem levom uglu kliknite na ikonicu za instalaciju paketa

Kliknite na „Install from zip file

Izaberite Fantastic Repo (ili kako ste nazvali)

fantastic repo

Izaberite kodil.zip

Sačekajte da se pojavi poruka u gornjem desnom uglu da je završena instalacija

Sad izaberite „Install from repository

 

Izaberite „Fantastic“ sa liste

 

I još ostaje da kliknete na „Install

firestickplusman repo install

Subtitle add-ons

Instaliraćemo 4 dodatka za prevode kako bi pretraga bila uspešnija: podnapisi.netsubscene.comtitlovi.com i opensubtitles.org. Instalacija sva četiri je identična pa ću napisati jedno uputstvo samo.

Sa početnog ekrana kliknite na „Add-ons

Gore kliknite na ikonicu za instalaciju dodatka

Install from repository

Kodi add-on repository

Izaberite kategoriju „Subtitles“

Pronađite titlovi.com

Kliknite „Install“ i sačekajte par sekundi

Ponovite postupak za ostala tri dodatka

Da bi dodatak podnapisi.net radio morate se prijaviti. Idite na sajt i napravite besplatan nalog. Zatim, u Kodi idite na Add-ons > My Add-ons > Subtitle > Podnapisi.net

Sada ćete videti dole ikonicu podešavanja za dodatak – kliknite. Videćete polja za unos korisničkog imenalozinke – unesite podatke koje ste registrovali na sajtu.

Dodatno: omogućite opciju „Send and search movie hashes…“ radi tačnijeg i bržeg pretraživanja prevoda.

Sačuvajte i vratite se na početni ekran.

Isto morate uraditi i za opensubtitles.org, napravite nalog na sajtu i u podešavanjima dodatka unesite korisničko ime i lozinku.

Podešavanje „Fantastic“ dodatka i prevoda

Ok, na kraju ostaje da podesimo da se prevod automatski učita sa filmom, i to srpski/hrvatski ili neki treći, a ne engleski.

Na početnom ekranu kliknite na „Add-ons

My Add-ons

Video Add-ons

Fantastic > Configure

firestickplusman reposubs

 

Levo odaberite „Subtitles

Omogućite „Enable subtitles

Primary language – Serbian (ili Croatian)

Secondary language – Croatian (ili Serbian)

Sačuvajte sa „Ok

Vratite se na početni ekran i klinite na podešavanja gore pa Player Settings

Izaberite „Language

Pod „Subtitles“ izaberite „Serbian/Croatian…“ za „Preferred subtitle language

Ispod za „Character set“ izaberite „Central Europe (Windows)

Za „Languages to download subtitles for“ izaberite „Croatian, Serbian, Serbo-Croatian

Ispod za „Default TV show service“ i „Default movie service“ izaberite „opensubtitles“ i „titlovi.com

setup kodi language subs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

20 komentara

 1. Skinuo sam Kodi 18.5 i pratio samvasa podesavanja ali ne mogu raspakovati u zip file Exodus ,jednostavno ga nema .
  Ako moze neki tutorijal za ovu verziju bili bi smo vam zahvalni

 2. Potrebna pomoc oko kodi platforme.Ne mogu da je otvorim na smart tv.Instalirana je radila normalno izvesno vreme nekih otprilike 20 dana i onda odjednom problem.Svaki put kad pokusam da ga pokrenem izadje mi malo prozorce na kojem stoji kodi has stoped,ispod pise open app again i u trecem redu ispod send feedback.Kad pokusam da ga pokrenem opet onda mi izbaci isti prozorcic samo sto mi sad vise ne daje opciju open app again nego umesto toga close app.Ne umem da resim problem pa molim svakog ko zna o cemu se radi da pomogne.Hvala unapred na pomoci.

 3. Pokušavam da gledam strane filmove preko Exodusa sa prevodom na srpski jezik. U ovome sam sasvim nov! Ranije nisam koristio ovaj program. Imam dosta muke sa titlovima koji ne prate uvek sliku? Vidim da treba da se instalira Kodi. Dosta toga ne znam. Moje je osnovno pitanje da li možete da mi Vi sredite sve šta treba kako bih mogao bez problema da pratim filmove. Posedujem SMART TV BOX – X 96 mini. Molim da mi odgovorite ili mi dostavite Vaš kontakt. Unapred zahvalan.
  Novi Beograd

 4. Instalirao sam Kodi na windows 7.Kad pokrenem neki program (RTS 1,RTS2,studio B…nebitno) samo se cuje zvuk a slike nema,samo beo ekran.U cemu je stvar?

 5. Postovani treba mi pomoc ,da krenem instalirao sam kodi i ubacio sve add on nase kanale kao i filmove i prevod ,ali nikako ne uspem da odradim preko moba „cast “ na tv na tv koristim google castchrome nesto kao smart externi,pokusao sam sve i svasta ne ide..cak sam kupio i neke programe i alate ali nece i bog..

 6. Ne radi dodavanje URL-a jer adresa više nije aktuelna, a takođe ne radi ni repository, jer plugin traži username, odnosno pretplatu. Ažurirajte uputstvo jer je ovo neupotrebljivo.

 7. Meni e radi Kodi stavim postavke unknow sorces da i upišem as on fantastici ili bio koji drugi i neće da mi raspakuje???
  Molim pomoć

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *