Proverite gustinu saobraćaja za određen dan i sat u nedelji!

0

Google nas s vremena na vreme iznenadi novim opcijama, pa smo tako za kratak period dobili nekoliko koje se tiču Google Maps servisa:

Kao što sam naveo, imamo i saobraćaj uživo pa tako možete videti gde je manja a gde veća gužva na putu. Međutim, ta funkcija više nije dostupna samo u realnom vremenu, imamo mogućnost pregleda za bilo koji dan i sat u nedelji.

Google ove informacije sakuplja na nekoliko načina, a sve preko Android uređaja korisnika. On koristi senzore za pozicioniranje (GPS i mobilne podatke) kako bi odredio koliko uređaja se kojom brzinom kreće na nekoj relaciji. Pored toga koristi kao podatak i rastojanje uređaja od mrežne stanice ukoliko uređaj nema omogućen GPS ili mobilne podatke.

Kako aktivirati ovu opciju?

Ako odete na maps.google.com možete aktivirati saobraćaj uživo kada kliknete na Meni, pa odaberete „Saobraćaj“ opciju (pri vrhu). Sada ćete videti saobraćaj uživo.

maps-google-saobracaj-uzivo-dani

maps-google-saobracaj-uzivo-dani

Na dnu stranice imate horizontalnu liniju i opciju da birate: Saobraćaj uživo (već označeno) i Uobičajeni saobraćaj – izaberite drugo.

Sad će se pojaviti nekoliko opcija pa možete odabrati dan u nedelji i slajderom prevlačiti po liniji koja označava sate u izabranom danu. Kako budete prevlačili slajder videćete da se menjaju podaci na mapi.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.