AmpMe – koristite više telefona kao jedan zvučnik!

0

Okupili ste se sa društvom i želite da pustite muziku a nemate adekvatne zvučnike? Ne brinite, instalirajte svi u društvu ovu aplikaciju i kreirajte jedan veliki zvučnik od zvučnika koje imate u svojim telefonima!

O čemu se radi?

Radi se o jednoj zanimljivoj aplikaciji pod nazivom AmpMe, a funkcija joj je da sinhronizuje muziku sa više uređaja u realnom vremenu bez kašnjenja.

Recimo, imate 2 ili više telefona u prostoriji i želite da puštate muziku, ali nemate adekvatne zvučnike. Svako instalira ovu aplikaciju u svoj telefon i kreira nalog (ili se prijavi kao gost sa nekim imenom). Potom se odabere jedna osoba da bude DJ i telefon te osobe kreira „Party“, tj. sobu. Zatim se ostali povežu pomoću linka ili Hotspot-a, pojačaju zvuk na svojim telefonima, i žurka može da počne!

ampme
Slika: appinformers.com

Osoba koja pušta muziku može odabrati pesme iz telefona, sa Youtube-a ili Spotify-a. Kada odabere pesmu signal se sinhronizuje sa svim povezanim uređajima i svaki telefon će puštati tu istu pesmu bez kašnjenja.

Sinhronizacija je toliko precizna da se ne može primetiti nikakvo odstupanje, tj. onaj eho efekat, pa se na taj način samo zvuk pojačava. Što više telefona zvuk je jači. Postavite telefone u različite delove prostorije i dobićete jak i prostoran zvuk sa svih strana.

Kada DJ kreira Party, može pozvati prijatelje direktno (ako svi imaju profil), ili poslati unikatni link preko neke aplikacije (SMS, Viber, Messenger…) preko kojeg se može direktno pristupiti sobi.

Povezivanje

Da bi ovo radilo potrebno je da svi budu povezani na istu WiFi mrežu. Međutim, ako nemate ruter u prostoriji, nema problema, DJ samo treba da kreira Hotspot i ostali da se povežu na njega. Pametni telefoni imaju mogućnost kreiranja Hotspot-a bez obzira da li su povezani na internet, tako da možete ovu aplikaciju koristiti i negde gde nema mobilnog ili WiFi signala – savršeno za putovanja.

Uputstvo

Neću pisati detaljno uputstvo jer je korišćenje aplikacije krajnje jednostavno:

  1. Instalirajte AmpMe na sve uređaje
  2. Jedna osoba bira pesmu (iz telefona, Youtube, Spotify)
  3. Party se automatski kreira
  4. Ako nemate net aplikacija će vas pitati da kreirate Hotspot
  5. Izaberite to i omogućite opciju kada se pojavi na ekranu
  6. Ostali trebaju da se povežu na taj hotspot (ime WiFi mreže sadrži „AmpMe“ a šifra je „ampme1234“)
  7. I sada će ostali videti na početnom ekranu aplikacije vaš Party

Instalacija

Aplikacija je besplatna i dostupna je za iPhone i Android uređaje:

Povezano:
Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!