Facebook uvodi pozdravne tastere – unapređeno bockanje

0

Da li se sećate „Poke“ opcije na Facebook-u? To čuveno bockanje koje je nekada bilo toliko popularno sada retko čujem da ga se neko seća, a još ređe da koristi. Facebook je počeo da testira neku vrstu unapređenog bockanja u vidu raznih pozdravnih tastera – Greetings.

Naime, radi se o pozdravnim tasterima „Hello„, „Hug„, „Wink„, „Poke“ i „High-five„, odnosno u prevodu „Ćao“, „Zagrljaj“, „Namig“, „Boc“ i „Baci pet“. Ovi tasteri će biti prikazani ako korisnik klikne/tapne i drži na „Hello“ taster koji će se nalaziti nagde kod profilne slike korisnika. Ako se samo jednom klikne/tapne šalje se podrazumevani „Hello“ pozdrav.

facebook-greetings-screenshot 2

Moglo bi se reći da je ovo unapređena verzija „Poke“ opcije jer se i sama ta opcija za bockanje nalazi u paketu. Dizajnerski dosta podsećaju na sadašnje reakcije koje možemo ostaviti na neku objavu – lajk, srce, haha, wow, tužan i ljut.

Kada vam neko pošalje pozdrav, pojaviće se u obaveštenjima i ako kliknete odvešće vas na profil korisnika koji vam je to poslao. Nakon toga videćete na vrhu stranice obaveštenje da vam je taj korisnik poslao pozdrav i opcije da uzvratite ili uklonite.

hello button facebook
Slika: TNW

Osobe koje su do sada dobile ovu opciju su uglavnom nezadovoljne jer kažu da postoji velika verovatnoća da se klikne/tapne na taj pozdravni taster slučajno. Primeri:

https://twitter.com/SophieSoSlow13/status/885224352144404481

Ova opcija se pojavila kod tek nekoliko korisnika nedavno i verovatno se radi o veoma ranom eksperimentu pa ne znamo još kada će, i gde, biti dostupna u narednom periodu. Bilo kako bilo, mislim da je ljudi neće često koristiti, ali videćemo vremenom.

Izvori TheSun TNW
Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.