Facebook uvodi pozdravne tastere – unapređeno bockanje

Da li se sećate „Poke“ opcije na Facebook-u? To čuveno bockanje koje je nekada bilo toliko popularno sada retko čujem da ga se neko seća, a još ređe da koristi. Facebook je počeo da testira neku vrstu unapređenog bockanja u vidu raznih pozdravnih tastera – Greetings.

Naime, radi se o pozdravnim tasterima „Hello„, „Hug„, „Wink„, „Poke“ i „High-five„, odnosno u prevodu „Ćao“, „Zagrljaj“, „Namig“, „Boc“ i „Baci pet“. Ovi tasteri će biti prikazani ako korisnik klikne/tapne i drži na „Hello“ taster koji će se nalaziti nagde kod profilne slike korisnika. Ako se samo jednom klikne/tapne šalje se podrazumevani „Hello“ pozdrav.

facebook-greetings-screenshot 2

Moglo bi se reći da je ovo unapređena verzija „Poke“ opcije jer se i sama ta opcija za bockanje nalazi u paketu. Dizajnerski dosta podsećaju na sadašnje reakcije koje možemo ostaviti na neku objavu – lajk, srce, haha, wow, tužan i ljut.

Kada vam neko pošalje pozdrav, pojaviće se u obaveštenjima i ako kliknete odvešće vas na profil korisnika koji vam je to poslao. Nakon toga videćete na vrhu stranice obaveštenje da vam je taj korisnik poslao pozdrav i opcije da uzvratite ili uklonite.

hello button facebook
Slika: TNW

Osobe koje su do sada dobile ovu opciju su uglavnom nezadovoljne jer kažu da postoji velika verovatnoća da se klikne/tapne na taj pozdravni taster slučajno. Primeri:

https://twitter.com/SophieSoSlow13/status/885224352144404481

https://twitter.com/tis_amy/status/884122323489611777

Ova opcija se pojavila kod tek nekoliko korisnika nedavno i verovatno se radi o veoma ranom eksperimentu pa ne znamo još kada će, i gde, biti dostupna u narednom periodu. Bilo kako bilo, mislim da je ljudi neće često koristiti, ali videćemo vremenom.

Izvori: 1. TheSun 2. TNW
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *