iGO mape Q3 2017 (Srbija, BiH, Hrvatska, Crna Gora)

Početkom ove godine pisao sam članak kako instalirati iGO navigaciju sa mapama na Android telefon, i u tom članku ste mogli da preuzmete mape za Srbiju, BiH, Hrvatsku i Crnu Goru. Ali, izašle su nove mape pa ću ovde da ostavim link i objasnim vam kako da ažurirateu iGO navigaciji. Inače, u onom članku su mape iz Q2 2016 (drugi kvartal 2016. godine), a ovde su mape iz Q3 2017.

Ukratko:

Mape za iGO navigaciju, i generalno ostale navigacije, se ažuriraju kvartalno, i otuda ono „Q“ u nazivu. Ako piše, recimo, „Mape Q3 2017“ to znači da su mape ažurirane za treći kvartal 2017.-te godine. Cilj je, naravno, imati što ažurnije mape koje će koristiti iGO navigacija u vašem telefonu. A pošto pametni telefoni imaju ugrađen GPS modul, potrebne su samo još mape kako bi navigacija radila offline, tj. bez interneta. Mape su vektorske kako bi zauzimale što manje memorije, ali postoje i rasterske mape i one zauzimaju više. U ovom članku, niti u bilo kom drugom na ovom blogu, nema rasterskih jer lično preferiram vektorske mape jer su čistije i manje zauzimaju. Sledi uputstvo za ažuriranje mapa u iGO aplikaciji.

Ažuriranje iGO mapa Q3 2017

Ako već imate neke iGO mape, ažuriranje je jednostavno. Ako pak nemate iGO navigaciju uopšte, onda pročitajte OVAJ članak pa se vratite i nastavite uputstvo.

1) Preuzmite sadržaj

Sa linka ispod preuzmite .RAR fajl i raspakujte ga negde. Videćete 2 foldera: content i licenseContent folder ima još 3 foldera: building, map, poi. Svaki od tih foldera ima fajlove. License folder ima 2 fajla samo.

https://www.dropbox.com/s/lme31dr4vdzsa3b/Europe_HERE_2017.Q3.rar?dl=0

2) Prebacivanje novih mapa

iGO folder sa sadržajem vam se nalazi u internoj memoriji u telefonu (ako to nije slučaj, prebacite tamo). Potrebno je da povežete računar sa telefonom kako biste mogli da prebacite nov sadržaj, mape. Možete povezati putem USB kabla ili nekog programa za prebacivanje preko lokalne WiFi mreže (npr. AirDroid).

Otvorite iGO folder preko računara koji se nalazi u internoj memoriji telefona i prebacite iz preuzetog foldera fajlove u svoje foldere. Dakle, sve fajlove iz „map“ foldera prebacite u „map“ folder u telefonu, sve fajlove iz „building“ prebacite u folder „building“ u telefonu, isto tako za „poi„.

Ne prebacujte ceo folder iz računara u folder u telefonu, samo fajlove iz foldera!

igo mape 2017 srbija igo mape 2017 srbija

Kada uđete u iGO aplikaciju možete u podešavanjima izabrati nove mape.

Kompletna Evropa

Ako želite možete preuzeti kompletne mape i sav sadržaj za celu Evropu. Neću pisati uputstvo kako da prebacite te fajlove jer ih ima dosta.

Da biste preuzeli sav ovaj sadržaj, otvorite OVAJ magnet link i dozvolite da se pokrene torrent klijent koji imate instaliran u računaru. Ceo sadržaj zauzima nešto više od 6GB!

Odricanje odgovornosti: iGo nije besplatna navigacija zato se odričem odgovornosti za uputstvo iz ovog članka. Nisam vlasnik materijala koji se nalazi u tekstu. Ovaj tekst služi samo da vas uputi kako da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, a sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nisam odgovoran za eventualne štete i posledice po vas, ili vaš uređaj, usled korišćenja alata i informacija iz ovog teksta!

Prijavi se na obaveštenja o novim objavama sa bloga

Povezani tekstovi:

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

2 komentara
  1. Niho kaže

    Svaka cast dobra stvar

  2. Lux760 kaže

    hvala bro

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala