iGO mape Q4 2020 (Srbija, BiH, Hrvatska, Crna Gora)

Početkom ove godine pisao sam članak kako instalirati iGO navigaciju sa mapama na Android telefon, i u tom članku ste mogli da preuzmete mape za Srbiju, BiH, Hrvatsku i Crnu Goru. Ali, izašle su nove mape pa ću ovde da ostavim link i objasnim vam kako da ažurirateu iGO navigaciji.

U ovom članku su TomTom mape iz Q4 2020 (četvrti kvartal 2020. godine). Ipak, u ovom članku se nalaze samo mape za one koji žele samo to, a u uputstvu su fajlovi + mape + aplikacija.

BITNO: iGO više nije toliko popularna aplikacija za navigaciju bez interneta. Sada postoje mnogo bolje besplatne alternative! Pogledajte spisak aplikacija koje imaju Offline navigaciju na srpskom i koje rade na svim uređajima – LINK.

Ukratko:

Mape za iGO navigaciju, i generalno ostale navigacije, se ažuriraju kvartalno, i otuda ono „Q“ u nazivu. Ako piše, recimo, „Mape Q4 2020“ to znači da su mape ažurirane za poslednji kvartal 2020.-te godine. Cilj je, naravno, imati što ažurnije mape koje će koristiti iGO navigacija u vašem telefonu. A pošto pametni telefoni imaju ugrađen GPS modul, potrebne su samo još mape kako bi navigacija radila offline, tj. bez interneta. Mape su vektorske kako bi zauzimale što manje memorije, ali postoje i rasterske mape i one zauzimaju više. U ovom članku, niti u bilo kom drugom na ovom blogu, nema rasterskih jer lično preferiram vektorske mape jer su čistije i manje zauzimaju. Sledi uputstvo za ažuriranje mapa u iGO aplikaciji.

Ažuriranje iGO TomTom mapa Q4 2020

Ako već imate neke iGO mape, ažuriranje je jednostavno. Ako pak nemate iGO navigaciju uopšte, onda pročitajte OVAJ članak pa se vratite i nastavite uputstvo.

1) Preuzmite sadržaj

Sa linka ispod preuzmite .ZIP fajl i raspakujte ga negde. Videćete nekoliko foldera i svaki ima sadržaj za jednu državu. U svakom folderu se nalaze mape + POI tačke (za auto i kamione) kao i licence.

https://mir.cr/OYCYOVU0

[accordions]
[accordion title=“Cela Evropa“ load=“hide“]
MAGNET LINK (uputstvo)

[/accordion]
[/accordions]

2) Prebacivanje novih mapa

iGO folder sa sadržajem vam se nalazi u internoj memoriji u telefonu (ako to nije slučaj, prebacite tamo). Potrebno je da povežete računar sa telefonom kako biste mogli da prebacite nov sadržaj, mape. Možete povezati putem USB kabla ili nekog programa za prebacivanje preko lokalne WiFi mreže (npr. AirDroid).

Otvorite iGO folder preko računara koji se nalazi u internoj memoriji telefona i prebacite iz preuzetog foldera fajlove u svoje foldere.

Dakle:

-> .FBL fajlove prebacite u „iGO > content > map“ folder u telefonu
-> .POI fajlove prebacite u folder „iGO > content > poi“ u telefonu
-> sve iz „license“ foldera prebacite u „iGO > license“ folder u telefonu

Ne prebacujte ceo folder iz računara u folder u telefonu, samo fajlove iz foldera!

igo update maps
igo update maps
igo update maps

Sad prinudno zaustavite iGO aplikaciju i obrišite keš: podešavanja telefona > aplikacije > iGO

Odricanje odgovornosti: iGo nije besplatna navigacija zato se odričem odgovornosti za uputstvo iz ovog članka. Nisam vlasnik materijala koji se nalazi u tekstu. Ovaj tekst služi samo da vas uputi kako da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, a sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nisam odgovoran za eventualne štete i posledice po vas, ili vaš uređaj, usled korišćenja alata i informacija iz ovog teksta!

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

34 komentara

  1. Izvini ,vidim da je ovo zadnji kvartal 2000 sto se tice mapa ,sasvim dovoljno za moje potrebe .Ne treba odgovor na predhodni post .

    Scve najbolje u buducem radu i jedno veliko hvala na utrosenom vremenu na saznaj novo

  2. Pozdrav Stefane.Vec dvije godine koristim ovu navigaciju i ne zelim da je mijenjam nekom drugom .Da li mi mozes pomoci oko apdejta novih mapa za Srbiju ,CG ,BiH ? Koje novije mape bi odgovarale ovoj instalaciji ?
    Hvala unaprijed

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *