iGO mape Q4 2020 (Srbija, BiH, Hrvatska, Crna Gora)

34

Početkom ove godine pisao sam članak kako instalirati iGO navigaciju sa mapama na Android telefon, i u tom članku ste mogli da preuzmete mape za Srbiju, BiH, Hrvatsku i Crnu Goru. Ali, izašle su nove mape pa ću ovde da ostavim link i objasnim vam kako da ažurirateu iGO navigaciji.

U ovom članku su TomTom mape iz Q4 2020 (četvrti kvartal 2020. godine). Ipak, u ovom članku se nalaze samo mape za one koji žele samo to, a u uputstvu su fajlovi + mape + aplikacija.

BITNO: iGO više nije toliko popularna aplikacija za navigaciju bez interneta. Sada postoje mnogo bolje besplatne alternative! Pogledajte spisak aplikacija koje imaju Offline navigaciju na srpskom i koje rade na svim uređajima – LINK.

Ukratko:

Mape za iGO navigaciju, i generalno ostale navigacije, se ažuriraju kvartalno, i otuda ono „Q“ u nazivu. Ako piše, recimo, „Mape Q4 2020“ to znači da su mape ažurirane za poslednji kvartal 2020.-te godine. Cilj je, naravno, imati što ažurnije mape koje će koristiti iGO navigacija u vašem telefonu. A pošto pametni telefoni imaju ugrađen GPS modul, potrebne su samo još mape kako bi navigacija radila offline, tj. bez interneta. Mape su vektorske kako bi zauzimale što manje memorije, ali postoje i rasterske mape i one zauzimaju više. U ovom članku, niti u bilo kom drugom na ovom blogu, nema rasterskih jer lično preferiram vektorske mape jer su čistije i manje zauzimaju. Sledi uputstvo za ažuriranje mapa u iGO aplikaciji.

Ažuriranje iGO TomTom mapa Q4 2020

Ako već imate neke iGO mape, ažuriranje je jednostavno. Ako pak nemate iGO navigaciju uopšte, onda pročitajte OVAJ članak pa se vratite i nastavite uputstvo.

1) Preuzmite sadržaj

Sa linka ispod preuzmite .ZIP fajl i raspakujte ga negde. Videćete nekoliko foldera i svaki ima sadržaj za jednu državu. U svakom folderu se nalaze mape + POI tačke (za auto i kamione) kao i licence.

https://mir.cr/OYCYOVU0

2) Prebacivanje novih mapa

iGO folder sa sadržajem vam se nalazi u internoj memoriji u telefonu (ako to nije slučaj, prebacite tamo). Potrebno je da povežete računar sa telefonom kako biste mogli da prebacite nov sadržaj, mape. Možete povezati putem USB kabla ili nekog programa za prebacivanje preko lokalne WiFi mreže (npr. AirDroid).

Otvorite iGO folder preko računara koji se nalazi u internoj memoriji telefona i prebacite iz preuzetog foldera fajlove u svoje foldere.

Dakle:

-> .FBL fajlove prebacite u „iGO > content > map“ folder u telefonu
-> .POI fajlove prebacite u folder „iGO > content > poi“ u telefonu
-> sve iz „license“ foldera prebacite u „iGO > license“ folder u telefonu

Ne prebacujte ceo folder iz računara u folder u telefonu, samo fajlove iz foldera!

igo update maps
igo update maps
igo update maps

Sad prinudno zaustavite iGO aplikaciju i obrišite keš: podešavanja telefona > aplikacije > iGO

Odricanje odgovornosti: iGo nije besplatna navigacija zato se odričem odgovornosti za uputstvo iz ovog članka. Nisam vlasnik materijala koji se nalazi u tekstu. Ovaj tekst služi samo da vas uputi kako da instalirate iGo navigaciju na svoj Android uređaj, a sve radite na sopstvenu odgovornost. Ja, niti bilo ko drugi, nisam odgovoran za eventualne štete i posledice po vas, ili vaš uređaj, usled korišćenja alata i informacija iz ovog teksta!

Povezano:
34 komentara
 1. Bodza kaže

  Stefane svaka ti čast za objašnjenje (korak po korak),sve radi savršeno. Mada sam kasnije ubacio i instalirao verziju za kamion(iGo my way Israel) Ali Sam iskoristio tvoje mape. Hvala i pozz iz Novog Sada!

 2. Rasa kaže

  Na igo 8.3 mi ne prepoznaje mape. Ali kopirao sam samo mapu srbije. Da li ne podrzava ili mora sve da se prekopira?

 3. Zoran T kaže

  Bravo !!!

 4. Marko kaže

  Pozdrav sve radi ok ali pokusavam da nadjem verziju za kamion.Tj ovde ima ali nema podesavanje za kamion visina,duzina,sirina,tezina,akse?Da li znas kako to da se doda?Hvala

 5. Roby kaže

  Hvala , torrent radi bez problema :)

 6. Pavlis Miroslav kaže

  Hvala na mapama i na uputstvu kako sve odraditi. Interesuje me jedna stvar, kada se kopira iz foldera MAP kopira se samo fbl. fajl a šta se dešava sa ostalim fajlovima (fpa, fda, ftr.) koji su uz istu tu državu, da li su oni nepotrebni?

 7. Tomislav kaže

  Hvala!

 8. tkosu kaže

  link –mape cela evropa– NE radi

  1. Stefan Marjanov kaže

   Radi, upravo sam proverio. To je magnet link, što znači da Vam je potreban Torrent klijent. Kada kliknete link browser mora da Vas pita da pokrenete Torrent klijent i samo kliknite „OK“. Torrent klijent mora da bude podešen kao podrazumevana aplikacija za pokretanje magnet linkova.

   1. tkosu kaže

    Rijeseno,hvala Vam

 9. Slobodan kaže

  Kurcu ne vrede tvoji linkovi….

  1. Srx kaže

   Čovek je ovde odradio super posao, a ti ga vređaš. Ovo je definitivno previše komplikovano za tebe, pa bi ti bilo bolje da nekom platiš. Ko nema u glavi ima u novčaniku.

 10. momi kaže

  svaka cast, samo izvinite gdje se nalaze licence u ovim novim mapama kad nadjem lokaciju navigacija se zatvori

 11. Niho kaže

  Svaka cast dobra stvar

 12. Lux760 kaže

  hvala bro

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.