Kako koristiti Trial verzije softvera beskonačno dugo?

7

Neki autori softvera pored pune verzije svojih programa nude i Trial verziju, odnosno verziju koja traje određeni vremenski period. Te verzije služe kako bi se korisnik ukratko upoznao sa alatom, proverio da li taj alat radi na njegovom računaru/sistemu, da li ima sve što mu treba, i slično.

Međutim, vi ako želite možete taj program koristiti dosta duže nego što traje Trial period, pa čak i večno. Ali, postoje neki programi koji se ne mogu „prevariti“ na ovaj način koji želim da vam pokažem. To su obično oni jako skupi jer firme koje ih prave jednostavno ne smeju sebi da dopuste da se njihov jako skup softver koristi besplatno zauvek.

Napomena: ovaj tutorijal pišem isključivo u edukativne svrhe! Nisam odgovoran za eventualne štete po vas, i/ili vaš računar, korišćenjem alata i uputstva iz ovog članka. Nisam autor alata koji se pominje u članku i ne snosnim odgovornost za korišćenje istog. Sve radite na sopstvenu odgovornost!

Ok, kada sam se odrekao svih odgovornosti, da vam pokažem kako da produžite Trial period bilo kog softvera.

#1 Preuzmite program RunAsDate za vaš sistem (32-bit, 64-bit)

#2 Zapišite datum kada vam ističe softver

#3 Pokrenite RunAsDate

#4 Popunite ovako polja:

 • App to run: putanja-do-fajla.exe (izaberite sa Browse)
 • Date/Time: datum i vreme koje želite da zadate (npr. prvi dan kada ste instalirali)
 • Move the time forward…: Da

Sad kliknite na „Create desktop shortcut =>“ i kreiraće se prečica za pokretanje softvera u vreme koje ste odabrali. Sada softver pokrećete pomoću te prečice, nemojte direktno inače neće raditi!

runasdate windows 10 howto

Dakle, ovaj program ubacuje vreme i datum u željeni softver kako bi taj softver „mislio“ da je taj datum. I pošto ste stavili dan kada ste instalirali softver, on će „misliti“ da je tek instaliran i imate još, recimo, 30 dana (ili zavisi koliko traje Trial period). Svaki put kada pokrenete pomoću kreirane prečice softver će „misliti“ da je prvi dan i opet ćete imati 30 dana da ga koristite, i tako u krug.

Povezano:
7 komentara
 1. Dallboy kaže

  Ne radi na Revo unistaller pro verziji.Sve sam odradio po uputstvu i kad sam pokrenuo novu prečicu ništa se ne događa.

 2. Ana kaže

  Ne razumem kako da stavim prvi dan kad sam ga instalirala. Onda ce opet da mi istekne kad i treba da istekne. Koji datum stavljam i da li ga uvek menjam?

 3. Tramp963 kaže

  Genijalno*

 4. Biljana kaže

  Funkcioniše odlično!
  Imala sam malo dilema oko koraka. Nisam znala treba li startovati RUN i nije se sama kreirala prečica za ekran, pa sam kucala. Šta god da sam petljala, otvara program kao da imam još 29 dana.
  Hvala i pozdrav!

  1. Stefan Marjanov kaže

   Može RUN da se jednom tako pokrene. Ja sam napisao da se kreira prečica kako bi preko te prečice program mogao da se pokreće iznova bez ponovnog podešavanja.

 5. N kaže

  Dobra stvar. Da li postoji ovako nešto za Android?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Nisam viđao.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.