Kako koristiti Trial verzije softvera beskonačno dugo?

Neki autori softvera pored pune verzije svojih programa nude i Trial verziju, odnosno verziju koja traje određeni vremenski period. Te verzije služe kako bi se korisnik ukratko upoznao sa alatom, proverio da li taj alat radi na njegovom računaru/sistemu, da li ima sve što mu treba, i slično.

Međutim, vi ako želite možete taj program koristiti dosta duže nego što traje Trial period, pa čak i večno. Ali, postoje neki programi koji se ne mogu „prevariti“ na ovaj način koji želim da vam pokažem. To su obično oni jako skupi jer firme koje ih prave jednostavno ne smeju sebi da dopuste da se njihov jako skup softver koristi besplatno zauvek.

Napomena: ovaj tutorijal pišem isključivo u edukativne svrhe! Nisam odgovoran za eventualne štete po vas, i/ili vaš računar, korišćenjem alata i uputstva iz ovog članka. Nisam autor alata koji se pominje u članku i ne snosnim odgovornost za korišćenje istog. Sve radite na sopstvenu odgovornost!

Ok, kada sam se odrekao svih odgovornosti, da vam pokažem kako da produžite Trial period bilo kog softvera.

#1 Preuzmite program RunAsDate za vaš sistem (32-bit, 64-bit)

#2 Zapišite datum kada vam ističe softver

#3 Pokrenite RunAsDate

#4 Popunite ovako polja:

  • App to run: putanja-do-fajla.exe (izaberite sa Browse)
  • Date/Time: datum i vreme koje želite da zadate (npr. prvi dan kada ste instalirali)
  • Move the time forward…: Da

Sad kliknite na „Create desktop shortcut =>“ i kreiraće se prečica za pokretanje softvera u vreme koje ste odabrali. Sada softver pokrećete pomoću te prečice, nemojte direktno inače neće raditi!

runasdate windows 10 howto

Dakle, ovaj program ubacuje vreme i datum u željeni softver kako bi taj softver „mislio“ da je taj datum. I pošto ste stavili dan kada ste instalirali softver, on će „misliti“ da je tek instaliran i imate još, recimo, 30 dana (ili zavisi koliko traje Trial period). Svaki put kada pokrenete pomoću kreirane prečice softver će „misliti“ da je prvi dan i opet ćete imati 30 dana da ga koristite, i tako u krug.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. Ne radi na Revo unistaller pro verziji.Sve sam odradio po uputstvu i kad sam pokrenuo novu prečicu ništa se ne događa.

  2. Ne razumem kako da stavim prvi dan kad sam ga instalirala. Onda ce opet da mi istekne kad i treba da istekne. Koji datum stavljam i da li ga uvek menjam?

  3. Funkcioniše odlično!
    Imala sam malo dilema oko koraka. Nisam znala treba li startovati RUN i nije se sama kreirala prečica za ekran, pa sam kucala. Šta god da sam petljala, otvara program kao da imam još 29 dana.
    Hvala i pozdrav!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *