Kako proveriti kada ste kreirali Gmail nalog?

Ako koristite Gmail već dosta dugo i imate gomilu email poruka, sigurno ne želite da idete do prve kako biste videli kada ste kreirali nalog. Umesto toga možete proveriti tačan dan kreiranja naloga u tri klika!

#1 način – POP

1) Otvorite Gmail i prijavite se na nalog (ako već niste)

2) U gornjem desnom uglu kliknite na zupčanik

kada je kreiran gmail

3) Iz menija koji se pojavio izaberite „Settings

4) Iz gornjeg menija izaberite „POP/IMAP

5) Pod odeljkom „POP Download“ možete videti ovu poruku:

Status: POP is enabled for all mail that has arrived since x/x/xx

kada je kreiran gmail

Na kraju se nalazi datum u formatu dan/mesec/godina, što znači da ako vam piše, recimo, 12/5/11 znači da ste nalog kreirali 12. maja 2011.-te godine.

#2 način – prvi mail

To je najjednostavniji način, a drugi način jeste da pretražite email dobrodošlice ako znate kako je glasio tada kada ste kreirali nalog.

Taj mail šalju sa adrese „[email protected]“ (ili ranije sa „[email protected]“) pa je potražite u polje za pretragu. Naslov poruke je „Gmail Team“ (nisam siguran da li je tako i na srpskom) pa pokušajte i tako.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

8 komentara

  1. Otvorio sam drugi nalog i email adresu ali stalno mi prikazuje prvo otvorenu. Kako da otvorim novu i pisem putem nje

  2. Moje postovanje! Volela bih da mi pomognete na neki nacin jer mi gmail stranica ne dozvoljava da pristupim svojoj e-mail adresi.Postoji mogucnost da mi je stara adresa na prethodno prezime ali ne mogu da se setim stare lozinke pa je to problem.Hvala unapred! Andrijana Volf

    • Kada kreiraš Gmail nalog Google pošalje 3 email poruke odmah. Da bi te poruke stigle otvara se POP. Ovo uputstvo pokazuje kako videti datum kada je POP na nalogu otvoren, tj. kada su te pozdravne poruke pristigle. Nije mi jasno kako može nalog biti stariji onda.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *