Kako resetovati sva internet podešavanja u Windows 10?

Desi se nekad da internet uspori ili se prekida, ali samo u Windows-u, što znači da nije problem u njemu već u sistemu. Šta tada raditi? Srećom pa Windows 10 ima spremno rešenje za sve probleme.

Pre nego što ispratite uputstvo koje sledi, prvo vam preporučujem da pokrenete alatku za rešavanje problema sa internetom (Internet troubleshooting). Možda imate loša iskustva sa tim alatom za rešavanje problema, ali meni često otkrije, a nekad i reši, problem sa internetom. Alat je dosta napredovao i sada češće prepoznaje probleme u sistemu pa preporučujem prvo to da probate.

Ako niste uspeli da identifikujete, ili rešite, problem sa internetom na taj način, onda ispratite sledeće uputstvo.

Resetovanje internet podešavanja

Ova metoda će resetovati sva podešavanja koja se tiču interneta u samom sistemu pa prvo sačuvajte ona koja su vam bitna. Takođe svi dodatni internet drajveri će biti uklonjeni i ostaće samo osnovni.

#1 Otvorite podešavanja i odaberite „Network & internet“

Windows 10 reset network
Slika: howtogeek

#2 Levo ćete videti nekoliko kategorija, a vi izaberite prvu sa nazivom „Status“

#3 U desnom delu prozora ćete videti nekoliko opcija, idite do dole i nađite „Network reset“

Windows 10 reset network
Slika: howtogeek

#4 Sad još potvrdite sa „Reset now“ i „Yes“

Windows 10 reset network 2
Slika: howtogeek

Ako se stanje ne popravi, preporučujem da probate neki drugi sistem na istom računaru (neka Linux live distribucija) čisto da utvrdite da li je do sistema ili računara.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *