Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

Kako koristiti više Dropbox naloga na jednom Windows računaru?

0
Ad
 

Dropbox je jedan zaista koristan servis za čuvanje sadržaja u oblaku, kao i sinhronizaciju tog sadržaja na više različitih uređaja. Ovaj servis koristim upravo u te svrhe, ali i u svrhe bekapovanja bitnih fajlova.

Ako niste upoznati sa Dropbox-om i ne znate šta on sve pruža, preporučujem da pročitate članak koji sam posvetio pre nekoliko godina upravo njemu – pročitaj.

Ok, ako koristite Dropbox, ili ste upravo odlučili to, onda će vam možda biti koristan tutorijal koji sledi. Naime, ovde ćete saznati kako možete veoma lako namestiti 2 ili više Dropbox naloga na jednom računaru (što nije moguće podrazumevano).

Napomena: ovaj tutorijal važi samo za one koji koriste Dropbox softver u Windows-u! Taj softver je zadužen za sinhronizaciju fajlova sa vašeg Dropbox naloga u neki folder u računaru.

#1 Preuzmite i instalirajte Dropbox alat u računar ukoliko već niste. Možete se registrovati preko OVOG linka i nakon kreiranja naloga preuzmite softver i instalirajte. Bitno je da imate instaliran program u računaru (a ne samo da se registrujete) ili ova metoda neće raditi.

#2 Otvorite podešavanja prečicom Win + I i izaberite stavku „Accounts„. Zatim izaberite sa leve strane „Family & other people„. I nakon toga na „Add someone else to this PC„.

win10 vise naloga lokalni

#3 Sada će vas pitati za Microsoft nalog, izaberite „I don’t have this person’s sign-in information“ pa kliknite na „Next„.

win10 vise naloga lokalni

#4 Pitaće vas da kreirate nov nalog, samo kliknite dole na „Add a user without a Microosft account„, pa kliknite na „Next„.

win10 vise naloga lokalni

#5 Sada će od as tražiti Dropbox lozinku kako biste osigurali više naloga. Videćete da je moguće menjati Dropbox naloge. Prebacite se na novi i kreirajte novi Dropbox nalog. Zapamtite da morate koristiti svež, novi, Dropbox nalog kako bi ova metoda uspela.

Use-Multiple-Dropbox-Accounts-on-One-PC3

#6 Pre nego što krenete dalje, potrebno je da kreirate folder na C: particiji (ili kako god da vam je označena Windows particija) gde će se raditi sinhronizacija fajlova, a naziv da bude Dropbox. Sada izaberite taj folder u procesu instalacije kada nastavite.

#7 Prijavite se na navi nalog i koristite novi Dropbox tu!

Ova metoda, kao što ste videli, radi na Windows 10 sistemu. Ja taj sistem imam i nisam siguran da li radi na ostalim verzijama.

Ad
Tvoja reklama ovde

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje u grupi - Saznaj Novo pitanja i odgovori