Kako koristiti više Dropbox naloga na jednom Windows računaru?

Dropbox je jedan zaista koristan servis za čuvanje sadržaja u oblaku, kao i sinhronizaciju tog sadržaja na više različitih uređaja. Ovaj servis koristim upravo u te svrhe, ali i u svrhe bekapovanja bitnih fajlova.

Ako niste upoznati sa Dropbox-om i ne znate šta on sve pruža, preporučujem da pročitate članak koji sam posvetio pre nekoliko godina upravo njemu – pročitaj.

Ok, ako koristite Dropbox, ili ste upravo odlučili to, onda će vam možda biti koristan tutorijal koji sledi. Naime, ovde ćete saznati kako možete veoma lako namestiti 2 ili više Dropbox naloga na jednom računaru (što nije moguće podrazumevano).

Napomena: ovaj tutorijal važi samo za one koji koriste Dropbox softver u Windows-u! Taj softver je zadužen za sinhronizaciju fajlova sa vašeg Dropbox naloga u neki folder u računaru.

#1 Preuzmite i instalirajte Dropbox alat u računar ukoliko već niste. Možete se registrovati preko OVOG linka i nakon kreiranja naloga preuzmite softver i instalirajte. Bitno je da imate instaliran program u računaru (a ne samo da se registrujete) ili ova metoda neće raditi.

#2 Otvorite podešavanja prečicom Win + I i izaberite stavku „Accounts„. Zatim izaberite sa leve strane „Family & other people„. I nakon toga na „Add someone else to this PC„.

win10 vise naloga lokalni

#3 Sada će vas pitati za Microsoft nalog, izaberite „I don’t have this person’s sign-in information“ pa kliknite na „Next„.

win10 vise naloga lokalni

#4 Pitaće vas da kreirate nov nalog, samo kliknite dole na „Add a user without a Microosft account„, pa kliknite na „Next„.

win10 vise naloga lokalni

#5 Sada će od as tražiti Dropbox lozinku kako biste osigurali više naloga. Videćete da je moguće menjati Dropbox naloge. Prebacite se na novi i kreirajte novi Dropbox nalog. Zapamtite da morate koristiti svež, novi, Dropbox nalog kako bi ova metoda uspela.

Use-Multiple-Dropbox-Accounts-on-One-PC3

#6 Pre nego što krenete dalje, potrebno je da kreirate folder na C: particiji (ili kako god da vam je označena Windows particija) gde će se raditi sinhronizacija fajlova, a naziv da bude Dropbox. Sada izaberite taj folder u procesu instalacije kada nastavite.

#7 Prijavite se na navi nalog i koristite novi Dropbox tu!

Ova metoda, kao što ste videli, radi na Windows 10 sistemu. Ja taj sistem imam i nisam siguran da li radi na ostalim verzijama.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *