Preuzmite Windows Vista Gadget-e za Windows 8/10 besplatno!

0

Vista nam je donela dosta korisnih, ali i bagovitih, opcija. Ono po čemu ja pamtim taj sistem jesu Gadget-i za radnu površinu. Možda ih se sećate iz Windows 7, ali već u toj verziji sistema MS je smanjio njihov broj. Vista je poznata po tome što je dobila potpuno novi dizajn i ove Gadget-e, između ostalog, a evo kako možete da ih instalirate na Windows 8/10 ako ste ih se uželeli.

Odmah bih napomenuo da je ovaj program nezvaničan, dakle razvija ga neko treće lice, i modifikuje Registry u sistemu – čisto da imate na umu. Nosi ime „8GadgetPack“ jer je prvobitno kreiran za Windows 8 (jer je MS izbacio kompletno Gadget-e tada) ali je sada dorađen pa program radi i na Windows 10 bez problema.

8gadgets-windows-10
Slika: 8gadgetpack

Kada instalirate ovaj program, dobićete sve poznate Gadget-e, ali i još neke dodatne popularne – ukupno 57. Sve je identično kao na Vista-i što je bilo, što znači da ih možete slobodno premeštati po radnoj površini. Ako želite, možete ih takođe smetiti u Sidebar (sa strane).

Program možete preuzeti sa zvaničnog sajta:

Instalacija je uobičajna i nakon što se završi videćete neke Gadget-e. Možete dodati nove klikom na radnu površinu pa „Add gadgets…“ ili u pretrazi pronaći „Gadgets“ i otvoriti galeriju.

8gadgets-windows-10-1
Slika: 8gadgetpack

Ponuda nije oskudna, imate dosta da birate. Kada zakačite previše Gadget-a u Sidebar, kreiraće se nova stranica. Dakle, samo dodajte jedan po jedan i kada se Sidebar popuni vertikalno, naredni neće otići dole već u novu stranicu. Na vrhu ćete videti tastere za promenu stranice.

Da podesite ili obrišete neki Gadget, samo pređite kursorom preko njega i u gornjem desnom uglu ćete videti komande: zatvori, uredi, premesti. Neki nemaju opcije, a neki će imati i taster za proširenje (pojedini poseduju tu opciju pomoću koje možete povećati dimenzije, recimo kalendar).

8gadgets-windows-10
Slika: 8gadgetpack

Uglavnom, sve je isto kao i na Windows Vista/7 sistemu, pa ako ste ih tamo koristili onda ćete znati i ovde.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.