Preuzmite Windows Vista Gadget-e za Windows 8/10 besplatno!

Vista nam je donela dosta korisnih, ali i bagovitih, opcija. Ono po čemu ja pamtim taj sistem jesu Gadget-i za radnu površinu. Možda ih se sećate iz Windows 7, ali već u toj verziji sistema MS je smanjio njihov broj. Vista je poznata po tome što je dobila potpuno novi dizajn i ove Gadget-e, između ostalog, a evo kako možete da ih instalirate na Windows 8/10 ako ste ih se uželeli.

Odmah bih napomenuo da je ovaj program nezvaničan, dakle razvija ga neko treće lice, i modifikuje Registry u sistemu – čisto da imate na umu. Nosi ime „8GadgetPack“ jer je prvobitno kreiran za Windows 8 (jer je MS izbacio kompletno Gadget-e tada) ali je sada dorađen pa program radi i na Windows 10 bez problema.

8gadgets-windows-10
Slika: 8gadgetpack

Kada instalirate ovaj program, dobićete sve poznate Gadget-e, ali i još neke dodatne popularne – ukupno 57. Sve je identično kao na Vista-i što je bilo, što znači da ih možete slobodno premeštati po radnoj površini. Ako želite, možete ih takođe smetiti u Sidebar (sa strane).

Program možete preuzeti sa zvaničnog sajta:

Instalacija je uobičajna i nakon što se završi videćete neke Gadget-e. Možete dodati nove klikom na radnu površinu pa „Add gadgets…“ ili u pretrazi pronaći „Gadgets“ i otvoriti galeriju.

8gadgets-windows-10-1
Slika: 8gadgetpack

Ponuda nije oskudna, imate dosta da birate. Kada zakačite previše Gadget-a u Sidebar, kreiraće se nova stranica. Dakle, samo dodajte jedan po jedan i kada se Sidebar popuni vertikalno, naredni neće otići dole već u novu stranicu. Na vrhu ćete videti tastere za promenu stranice.

Da podesite ili obrišete neki Gadget, samo pređite kursorom preko njega i u gornjem desnom uglu ćete videti komande: zatvori, uredi, premesti. Neki nemaju opcije, a neki će imati i taster za proširenje (pojedini poseduju tu opciju pomoću koje možete povećati dimenzije, recimo kalendar).

8gadgets-windows-10
Slika: 8gadgetpack

Uglavnom, sve je isto kao i na Windows Vista/7 sistemu, pa ako ste ih tamo koristili onda ćete znati i ovde.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *