Facebook potvrdio da testira „Downvote“ taster za komentare

0

Još 2015. godine Mark Zuckerberg je potvrdio da rade na toliko traženom „Dislike“ tasteru. Nakon nekoliko godina umesto „Dislike“ dobili smo emotikone koje možemo postaviti na statuse i slike (Love, Haha, WoW, Sad i Angry).

Tada je Zuck objasnio taj potez ovako: „We didn’t want to just build a Dislike button because we don’t want to turn Facebook into a forum where people are voting up or down on people’s posts. That doesn’t seem like the kind of community we want to create.

Što bi u prevodu značilo da im nije u cilju da pretvore Facebook u forum gde će korisnici moći da dodaju i oduzimaju glasove objavama. „To nije vrsta zajednice kakvu želimo da kreiramo“ – dodao je Zuckerberg.

Uprkos tome, Facebook je prošle nedelje nekim korisnicima ponudio „Downvote“ taster u okviru komentara na javnim stranicama. Kada bi korisnik kliknuo na taj taster, pojavile bi se opcije „offensive„, „misleading„, i „off topic“ (uvredljivo, pogrešno, nije u okviru teme) i na taj način korisnik može skrenuti pažnju da nešto nije u redu sa tim komentarom.

https://twitter.com/TaylorLorenz/status/961720791858544641

Ovu vest je Facebook potvrdio sledećom izjavom: „We are not testing a dislike button. We are exploring a feature for people to give us feedback about comments on public page posts. This is running for a small set of people in the US only.

A u prevodu: „Ne testiramo dislajk taster. Istražujemo mogućnost za korisnike da nam pruže povratne informacije o komentarima na javnim objavama stranica. Dostupno je samo malom broju ljudi u US.“

Očigledno su hteli da daju do znanja da se ne radi o „Dislike“ tasteru, koji su inače korisnici najviše tražili. Ovaj „Downvote“ taster bi samo trebao da im pomogne u rangiranju komentara na javnim objavama stranica, budući da komentara ima mnogo i raznih.

Još jedna bitna informacija jeste da broj „Downvote“ klikova neće uticati na položaj same objave u News Feed-u (ili Explore Feed-u).

Izvori The Verge Techcrunch BBC
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.