Facebook potvrdio da testira „Downvote“ taster za komentare

Još 2015. godine Mark Zuckerberg je potvrdio da rade na toliko traženom „Dislike“ tasteru. Nakon nekoliko godina umesto „Dislike“ dobili smo emotikone koje možemo postaviti na statuse i slike (Love, Haha, WoW, Sad i Angry).

Tada je Zuck objasnio taj potez ovako: „We didn’t want to just build a Dislike button because we don’t want to turn Facebook into a forum where people are voting up or down on people’s posts. That doesn’t seem like the kind of community we want to create.

Što bi u prevodu značilo da im nije u cilju da pretvore Facebook u forum gde će korisnici moći da dodaju i oduzimaju glasove objavama. „To nije vrsta zajednice kakvu želimo da kreiramo“ – dodao je Zuckerberg.

Uprkos tome, Facebook je prošle nedelje nekim korisnicima ponudio „Downvote“ taster u okviru komentara na javnim stranicama. Kada bi korisnik kliknuo na taj taster, pojavile bi se opcije „offensive„, „misleading„, i „off topic“ (uvredljivo, pogrešno, nije u okviru teme) i na taj način korisnik može skrenuti pažnju da nešto nije u redu sa tim komentarom.

https://twitter.com/TaylorLorenz/status/961720791858544641

Ovu vest je Facebook potvrdio sledećom izjavom: „We are not testing a dislike button. We are exploring a feature for people to give us feedback about comments on public page posts. This is running for a small set of people in the US only.

A u prevodu: „Ne testiramo dislajk taster. Istražujemo mogućnost za korisnike da nam pruže povratne informacije o komentarima na javnim objavama stranica. Dostupno je samo malom broju ljudi u US.“

Očigledno su hteli da daju do znanja da se ne radi o „Dislike“ tasteru, koji su inače korisnici najviše tražili. Ovaj „Downvote“ taster bi samo trebao da im pomogne u rangiranju komentara na javnim objavama stranica, budući da komentara ima mnogo i raznih.

Još jedna bitna informacija jeste da broj „Downvote“ klikova neće uticati na položaj same objave u News Feed-u (ili Explore Feed-u).

Izvori: 1. The Verge 2. Techcrunch 3. BBC
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *