Facebook premestio objave iz grupa u zaseban Feed

I još jedna novina u okviru čišćenja News Feed odeljka je premeštanje objava iz grupa u zaseban Feed. Već nam je poznato da je Facebook premestio sve objave stranica u novi Feed pod nazivom „Explore Feed“ tokom test perioda (ali će tako i ostati kako mi se čini), pa nas ovo i ne bi trebalo začuditi.

Ažurirala mi se Facebook aplikacija i dočekalo me obaveštenje da je dodat nov Feed: „See posts from your groups all in one place„, što bi u prevodu bilo „Pogledaj objave iz tvojih grupa sve na jednom mestu„.

Ikonica već poznata, tri korisnika u krugu, tapnem i vidim taj novi Feed. Na vrhu su izlistane grupe čiji sam član a koje se nalaze u mojoj „Favorites“ listi, i ispod objave iz svih grupa. Veoma jednostavno i pregledno.

facebook-move-group-new-feed

E, a da li su objave uklonjene iz News Feed-a? Nisam siguran kako ovo funkcioniše ali sam primetio manji broj objava iz grupa, a broj objava prijatelja i stranica na početnoj nisam primetio da je opao. Naiđem na neku objavu iz grupe, ali definitivno nisu tu sve. Recimo, neko je nešto objavio u nekoj grupi pre sat vremena i to se nalazi u novom Feed-u, ali nema nigde na početnoj. S druge strane, neku objavu iz druge grupe sam našao u News Feed-u, ali nisam u onom novom.

Ne znam da li je ova opcija dostupna svima, koristim Facebook za Android i trenutna verzija je 157.0.0.38.97.

Bilo kako bilo, nisam ljubitelj grupa i ne pratim ih često, uglavnom samo Tech Blogeri, tako da mi ova opcija nije niti dobra niti loša, videćemo da li će se zadržati.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *