Google uklonio „View image“ taster, evo kako ga vratiti!

0

Ako ste primetili od pre dva dana kada kliknete na neku sliku iz Google pretrage slika nedostaje taster „View image„. Taj taster je bio koristan jer smo mogli učitati željenu sliku u punoj veličini bez učitavanja čitavog sajta gde se slika nalazi.

google missing view image

Google je odlučio da ukloni ovaj taster i ostavio samo „Visit“, „Save“, „View saved“ i „Share“ iz razloga što su kreatori fotografija bili oštećeni.

Ovaj potez je, kako Google kaže, dobar balans tako da se zadovoljavaju i autorska prava i korisničko iskustvo. Od sada ćete morati posetiti stranicu gde je slika postavljena pa da je odatle preuzmete/pogledate.

Rešenje u vidu dodatka za Chrome

Međutim, pošto ima dosta nas koje nervira učitavanje čitave veb stranice zarad jedne slike, neko je kreirao Chrome dodatak koji vraća onaj „View image“ taster.

google missing view image fix

Dodatak nosi naziv jednostavno „View image“ i kreiran je nedavno, tj. odmah nakon što je Google ukinuo istoimeni taster. Radi odlično, samo kliknete na već poznati taster koji se nalazi na starom mestu i učita se slika u punoj veličini.

Dodatak je besplatan i možete ga preuzeti iz Chrome veb prodavnice:

Izvori PCmag
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.