Google uklonio „View image“ taster, evo kako ga vratiti!

Ako ste primetili od pre dva dana kada kliknete na neku sliku iz Google pretrage slika nedostaje taster „View image„. Taj taster je bio koristan jer smo mogli učitati željenu sliku u punoj veličini bez učitavanja čitavog sajta gde se slika nalazi.

google missing view image

Google je odlučio da ukloni ovaj taster i ostavio samo „Visit“, „Save“, „View saved“ i „Share“ iz razloga što su kreatori fotografija bili oštećeni.

Ovaj potez je, kako Google kaže, dobar balans tako da se zadovoljavaju i autorska prava i korisničko iskustvo. Od sada ćete morati posetiti stranicu gde je slika postavljena pa da je odatle preuzmete/pogledate.

Rešenje u vidu dodatka za Chrome

Međutim, pošto ima dosta nas koje nervira učitavanje čitave veb stranice zarad jedne slike, neko je kreirao Chrome dodatak koji vraća onaj „View image“ taster.

google missing view image fix

Dodatak nosi naziv jednostavno „View image“ i kreiran je nedavno, tj. odmah nakon što je Google ukinuo istoimeni taster. Radi odlično, samo kliknete na već poznati taster koji se nalazi na starom mestu i učita se slika u punoj veličini.

Dodatak je besplatan i možete ga preuzeti iz Chrome veb prodavnice:

Izvori: 1. PCmag
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *