Kako koristiti Instagram na računaru (bez emulatora)?

7

Dosta pitanja sam dobio u poslednje vreme kako koristiti Instagram preko računara, ali bez Android emulatora? I odlučio sam da napišem uputstvo koje je jako jednostavno.

Prvo nisam ni razmišljao o tome jer Instagram ne volim, skroz bespotrebna i besmislena mreža, ali pošto mi pitanja pristižu lakše mi je da napišem članak nego svima posebno.

Ideja je sledeća: Instagram sajt preko telefona radi sasvim super, skoro kao i aplikacija. Dakle, ako bih „prevario“ Instagram sajt da vidi Browser u računaru kao da je Android, bilo bi super. I to se postiže veoma jednostavno: zamena User Agent-a.

Ono što korisnicima najviše nedostaje u Desktop verziji Instagram aplikacije jeste slanje slika iz računara. Pomoću ovog načina, koji sam opisao u pasusu iznad, moći ćete da postavljate i slike iz računara bez muke: klik na plus i 2x klik na sliku, Done!

Uputstvo

User Agent Switcher dodataka za veb pregledače ima dosta, ali ja ću ovde preporučiti jedan određeni za Chrome i drugi za Firefox jer sa njima možete odrediti koji sajt će imati koji User Agent. Tako da možete podesiti da samo Instagram ima Android User Agent, a svi ostali sajtovi da imaju taj stvarni koji i koristite (tj. da bude Default podešavanje).

Chrome

1) Instalirajte dodatak sa OVOG linka

2) Otvorite podešavanja dodatka (desni klik na ikonicu pa options)

instagram na racunaru ua opcije

3) Kliknite na karticu „Permanent Spoof list

4) Unesite link sajta (instagram.com) i izaberite „Android KitKat

instagram na racunaru dodavanje ua

5) Add i učitajte Instagram

To je to, sada ćete videti Instagram kao preko telefona i imaćete „plus“ na dnu ekrana preko kojeg dodajete slike iz računara. Instagram tako možete koristiti baš kao i preko telefona.

Firefox

Ako koristite Firefox, preporučujem dodatak UAControl jer možete takođe podesiti UA za svaki sajt ponaosob – LINK. Isto samo podesite neki Android UA za instagram.com i kraj.

Napomena:

Kada kliknete „plus“ da dodate sliku iz računara, ako vam se ne pojavljuje ta slika (a imate je) onda samo izaberite „Sve vrste datoteka“ iz padajučeg menija u tom prozoru za odabir slike.

instagram na racunaru napomena

Povezano:
7 komentara
 1. Slavuska kaže

  Odradila sam na Chrome sve pravilno, i dalje nemam +
  Zašto?

 2. predrag kaže

  ispratio upustvo, radi sve ali nema plus za dodavanje slika. Ako moze pomoc, hvala unapred

 3. smestaj kaže

  da li je ova opcija jos aktivna ? pokusao sam ali ne radi .
  kad odradim po upustvu ispadne mi ovo Blacklist entry added. na google Chrome.

 4. pera kaže

  Kod mene radi sve,hvala, čak i obaveštenja koja sad ne umem da isključim :)

 5. Vesna kaže

  Ja sam pratila vase uputstvo detaljno,ali ne moze da se instalira,kad kliknem na poslednji korak Add izbaci mi ovo :

  instagram.com Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.4.2; Nexus 4 Build/KOT49H) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.114 Mobile Safari/537.36

 6. мила kaže

  Sa fotografijama je ok-ali ne mogu da se šalju poruke.

  1. Lema kaže

   i ja sam pratila upustvo i meni kao VESNI izlazi taj link a kao MILI NECE MI PORUKE zasto je tako_

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.