Kako koristiti Instagram na računaru (bez emulatora)?

Dosta pitanja sam dobio u poslednje vreme kako koristiti Instagram preko računara, ali bez Android emulatora? I odlučio sam da napišem uputstvo koje je jako jednostavno.

Prvo nisam ni razmišljao o tome jer Instagram ne volim, skroz bespotrebna i besmislena mreža, ali pošto mi pitanja pristižu lakše mi je da napišem članak nego svima posebno.

Ideja je sledeća: Instagram sajt preko telefona radi sasvim super, skoro kao i aplikacija. Dakle, ako bih „prevario“ Instagram sajt da vidi Browser u računaru kao da je Android, bilo bi super. I to se postiže veoma jednostavno: zamena User Agent-a.

Ono što korisnicima najviše nedostaje u Desktop verziji Instagram aplikacije jeste slanje slika iz računara. Pomoću ovog načina, koji sam opisao u pasusu iznad, moći ćete da postavljate i slike iz računara bez muke: klik na plus i 2x klik na sliku, Done!

Uputstvo

User Agent Switcher dodataka za veb pregledače ima dosta, ali ja ću ovde preporučiti jedan određeni za Chrome i drugi za Firefox jer sa njima možete odrediti koji sajt će imati koji User Agent. Tako da možete podesiti da samo Instagram ima Android User Agent, a svi ostali sajtovi da imaju taj stvarni koji i koristite (tj. da bude Default podešavanje).

Chrome

1) Instalirajte dodatak sa OVOG linka

2) Otvorite podešavanja dodatka (desni klik na ikonicu pa options)

instagram na racunaru ua opcije

3) Kliknite na karticu „Permanent Spoof list

4) Unesite link sajta (instagram.com) i izaberite „Android KitKat

instagram na racunaru dodavanje ua

5) Add i učitajte Instagram

To je to, sada ćete videti Instagram kao preko telefona i imaćete „plus“ na dnu ekrana preko kojeg dodajete slike iz računara. Instagram tako možete koristiti baš kao i preko telefona.

Firefox

Ako koristite Firefox, preporučujem dodatak UAControl jer možete takođe podesiti UA za svaki sajt ponaosob – LINK. Isto samo podesite neki Android UA za instagram.com i kraj.

Napomena:

Kada kliknete „plus“ da dodate sliku iz računara, ako vam se ne pojavljuje ta slika (a imate je) onda samo izaberite „Sve vrste datoteka“ iz padajučeg menija u tom prozoru za odabir slike.

instagram na racunaru napomena

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. da li je ova opcija jos aktivna ? pokusao sam ali ne radi .
    kad odradim po upustvu ispadne mi ovo Blacklist entry added. na google Chrome.

  2. Ja sam pratila vase uputstvo detaljno,ali ne moze da se instalira,kad kliknem na poslednji korak Add izbaci mi ovo :

    instagram.com Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.4.2; Nexus 4 Build/KOT49H) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.114 Mobile Safari/537.36

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *