Kako koristiti Instagram na računaru (bez emulatora)?

1

Dosta pitanja sam dobio u poslednje vreme kako koristiti Instagram preko računara, ali bez Android emulatora? I odlučio sam da napišem uputstvo koje je jako jednostavno.

Prvo nisam ni razmišljao o tome jer Instagram ne volim, skroz bespotrebna i besmislena mreža, ali pošto mi pitanja pristižu lakše mi je da napišem članak nego svima posebno.

Ideja je sledeća: Instagram sajt preko telefona radi sasvim super, skoro kao i aplikacija. Dakle, ako bih „prevario“ Instagram sajt da vidi Browser u računaru kao da je Android, bilo bi super. I to se postiže veoma jednostavno: zamena User Agent-a.

Ono što korisnicima najviše nedostaje u Desktop verziji Instagram aplikacije jeste slanje slika iz računara. Pomoću ovog načina, koji sam opisao u pasusu iznad, moći ćete da postavljate i slike iz računara bez muke: klik na plus i 2x klik na sliku, Done!

Uputstvo

User Agent Switcher dodataka za veb pregledače ima dosta, ali ja ću ovde preporučiti jedan određeni za Chrome i drugi za Firefox jer sa njima možete odrediti koji sajt će imati koji User Agent. Tako da možete podesiti da samo Instagram ima Android User Agent, a svi ostali sajtovi da imaju taj stvarni koji i koristite (tj. da bude Default podešavanje).

Chrome

1) Instalirajte dodatak sa OVOG linka

2) Otvorite podešavanja dodatka (desni klik na ikonicu pa options)

instagram na racunaru ua opcije

3) Kliknite na karticu „Permanent Spoof list

4) Unesite link sajta (instagram.com) i izaberite „Android KitKat

instagram na racunaru dodavanje ua

5) Add i učitajte Instagram

To je to, sada ćete videti Instagram kao preko telefona i imaćete „plus“ na dnu ekrana preko kojeg dodajete slike iz računara. Instagram tako možete koristiti baš kao i preko telefona.

Firefox

Ako koristite Firefox, preporučujem dodatak UAControl jer možete takođe podesiti UA za svaki sajt ponaosob – LINK. Isto samo podesite neki Android UA za instagram.com i kraj.

Napomena:

Kada kliknete „plus“ da dodate sliku iz računara, ako vam se ne pojavljuje ta slika (a imate je) onda samo izaberite „Sve vrste datoteka“ iz padajučeg menija u tom prozoru za odabir slike.

instagram na racunaru napomena

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

1 komentar
  1. мила kaže

    Sa fotografijama je ok-ali ne mogu da se šalju poruke.