Kako povećati broj sugestija u Chrome adresnoj liniji?

Podrazumevano Chrome će vam ponuditi ukupno 5 sugestija kada krenete nešto da unosite u adresnu liniju, plus još jednu stavku na kraju za pretragu unešenog pojma. U tim rezultatima se mogu naći linkovi koje ste ranije posećivali, zabeleženi linkovi (Bookmarks), često traženi pojmovi kod korisnika, ili pak neke konkretne informacije (recimo vremenska prognoza).

Nekim korisnicima je tih 5 sugestija malo pa bi želeli više, kao ja recimo. Ako i vi spadate u tu grupu korisnika, dobra vest: Chrome ima ugrađenu mogućnost za to! Ako omogućite tu opciju, imaćete čak 12 sugestija.

Ova opcija nije standardna što znači da je nećete pronaći u podešavanjima, već morate otvoriti stranicu sa zastavicama „engl. Flags“.

1) Otvorite Flags

Na ovoj stranici možete pronaći dosta zanimljivih opcija koje su eksperimentalne i nisu dostupne zvanično – zato oprez! Od svih opcija vama treba „omnibox-ui-max-autocomplete-matches“ a do nje ćete doći tako što ćete u adresnu liniju nalepiti sledeći link i lupiti Enter:

chrome://flags/#omnibox-ui-max-autocomplete-matches

2) Omogućite opciju

Odmah ćete videti potreban „Flag“ jer ste linkom došli do njega. Iz padajućeg menija pored te opcije izaberite broj stavki koji želite: 4, 6, 8, 10, 12, Enabled (podrazumevano), Disabled (isključite kompletno).

3) Restartujte Chrome

Da bi se postavke primenile morate ponovo pokrenuti Chrome. Čim ste izmenili opciju na dnu ekrana će se pojaviti traka sa tasterom „Relaunch“ – kliknite.

Ne brinite, sve kartice će vas dočekati nakon restarta.

chrome-more-box-suggestions-s

Napomena:

kao što rekoh, ove opcije nisu zvanične i može se desiti da Chrome neke ukloni. Nekada je ova opcija postojala pa ju je Google uklonio i sad opet vratio. Sigurno postoji u Chrome v64.0.3282.140 jer sam upravo testirao, a da li će ostati – ne znam.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *