Slušajte samo muziku na Youtube-u bez videa i uštedite internet

Youtube je većini korisnika primarni izbor što se tiče slušanja muzike kod kuće, na računaru ili laptopu. Ali, problem mogu imati korisnici koji nemaju neograničen internet protok već određeni broj gigabajta. Youtube uzima dosta protoka jer mora da vam dostavi i zvuk i sliku (tj. video), a kvalitet danas ide od 720p pa do 4k.

Slušati muziku sa smanjenim kvalitetom (npr. 360p) nije uživanje, pa zašto onda ne bismo samo slušali muziku bez videa? U većini slučajeva video (spot) ni ne gledamo već muzika ide u pozadini u nekoj kartici. Jedan korisnik se dosetio i napravio Chrome dodatak baš u te svrhe.

Ako se sećate pisao sam o jednoj Youtube-like aplikaciji za Android koja ima istu tu funkciju (između ostalog), što je veoma korisno onima koji imaju malo megabajta na pretplatu. Ipak, postoje korisnici koji na računaru/laptopu koriste takođe mobilni internet, da li preko USB modema ili koriste WiFi hotspot sa telefona, pa im je potrebno slično rešenje.

Uputstvo

Dodatak za Chrome se zove jednostavno „Audio Only YouTube“ i radi takođe jednostavno:

1) Instalirajte ga iz Chrome prodavnice – LINK

2) Otvorite pesmu preko Youtube-a

3) Kraj!

Kada instalirate dodatak videćete gore desno (pored adresne trake) ikonicu tog dodatka i odmah će biti aktivna – crvena. Ako želite da deaktivirate dodatak da biste pogledali video, samo kliknite ikonicu da postane neaktivna – siva.

youtube-samo-muzika-bez-videa

To je sve što ovaj dodatak radi i nudi, nema nikakvih podešavanja, sve je jednostavno, čisto i brzo. A ceo kôd dodatka možete pronaći na Github-u.

Dodatno

uz ovaj dodatak dobro ide još jedan pod nazivom „TubeLister„. Pomoću tog dodatka možete kreirati privremenu Youtube listu od svih otvorenih Youtube kartica. Recimo, otvorite 10 pesama u 10 kartica, kliknete na TubeLister i sve kartice će se zatvoriti sem jedne u kojoj će se nalaziti lista pesama.

Izvori: 1. ghacks.net
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *