Windows 10 (napokon) prestigao Windows 7

2

U decembru 2017. godine Windows 10 se znatno približio Windows 7 pa je njegov udeo na tržištu bio 41.69% a Windows 7 se držao na 41.89% – samo 0.20% više. Ali, StatCounter je objavio rezultate za januar.

Naime, dok se krajem prošle godine razlika u udelu na tržištu između Win 10 i Win 7 jedva mogla videti na grafiku, sada je slika mnogo jasnija:

Windows 10: 42.78%
Windows 7: 41.86%

windows 10 vs windows 7 market share 2018
Rezultati za: Januar 2018.

Jasno se vidi da Windows 10 napreduje velikom brzinom, baš kao što Windows 7 pada. Ovo je i normalno budući da je Microsoft forsirao njegov novi OS, pa čak i ažurirao „sedmicu“ na „desetku“ na silu, bez prethodnog odobrenja korisnika.

Još jedan faktor koji je uticao na tako nagli rast je taj što je ažuriranje sa Windows 7 na Windows 10 bilo besplatno (do decembra) pa su mnogi prešli da bi iskoristili priliku.

Treći faktor je bio, pa normalno, bolji operativni sistem. Windows 10 je zaokružena priča i do sada najbolji Windows koji je MS kreirao. I lično ga koristim jer se pokazao kao brži, pouzdaniji, i lepši mi je nego Windows 7. Zašto ne ažurirati ako sve radi bolje i brže i bez greške?

Videćemo kako će se situacija razvijati, ali po mom mišljenju ova razlika u udelu će biti sve veća. Linkovaću grafik kako biste mogli da vidite najsvežije podatke pa da možete uporediti sa slikom iznad.

– http://gs.statcounter.com/windows-version-market-share/desktop/worldwide/

Povezano:
2 komentara
  1. D kaže

    Slazem se. Ovaj sto je pisao hvalospev o Win 10 je veliki strucnjak.

  2. Ime kaže

    Windows 10 je samo šargarepa za magarce, to jest nabudžena sedmica pomešana sa windows vistom koji je uzgred rečeno bio najgori sistem po meni ikada, i uz to nabudžen grafićki da izgleda šarenije kako bi privukli što više svraka ( ptice koje trče na šatene i sjajne stvari ). To jest sad vistu pokušavaju da proguraju kroz desetku, a uz to bombarduju sa svakodnevnim ažuriranjima kako bi vremenom usporavali rad sistema i dovodili do njegovoe nestabilnosti u samom radu.
    Uzgred , koristim windows 7 ultimate nikad ga nisam ažurirao i nikad i neću jer imam anti – virus program koji je jedina stavka na računaru koja se ažurira i on me štiti od virusa i napada sa interneta, jer on i tome služi a od pregledača koristim samo Firefox. I da napomenem nikad nisam imao nikakav problem.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.