Windows 10 (napokon) prestigao Windows 7

1

U decembru 2017. godine Windows 10 se znatno približio Windows 7 pa je njegov udeo na tržištu bio 41.69% a Windows 7 se držao na 41.89% – samo 0.20% više. Ali, StatCounter je objavio rezultate za januar.

Naime, dok se krajem prošle godine razlika u udelu na tržištu između Win 10 i Win 7 jedva mogla videti na grafiku, sada je slika mnogo jasnija:

Windows 10: 42.78%
Windows 7: 41.86%

windows 10 vs windows 7 market share 2018
Rezultati za: Januar 2018.

Jasno se vidi da Windows 10 napreduje velikom brzinom, baš kao što Windows 7 pada. Ovo je i normalno budući da je Microsoft forsirao njegov novi OS, pa čak i ažurirao „sedmicu“ na „desetku“ na silu, bez prethodnog odobrenja korisnika.

Još jedan faktor koji je uticao na tako nagli rast je taj što je ažuriranje sa Windows 7 na Windows 10 bilo besplatno (do decembra) pa su mnogi prešli da bi iskoristili priliku.

Treći faktor je bio, pa normalno, bolji operativni sistem. Windows 10 je zaokružena priča i do sada najbolji Windows koji je MS kreirao. I lično ga koristim jer se pokazao kao brži, pouzdaniji, i lepši mi je nego Windows 7. Zašto ne ažurirati ako sve radi bolje i brže i bez greške?

Videćemo kako će se situacija razvijati, ali po mom mišljenju ova razlika u udelu će biti sve veća. Linkovaću grafik kako biste mogli da vidite najsvežije podatke pa da možete uporediti sa slikom iznad.

– http://gs.statcounter.com/windows-version-market-share/desktop/worldwide/

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

1 komentar
  1. Ime kaže

    Windows 10 je samo šargarepa za magarce, to jest nabudžena sedmica pomešana sa windows vistom koji je uzgred rečeno bio najgori sistem po meni ikada, i uz to nabudžen grafićki da izgleda šarenije kako bi privukli što više svraka ( ptice koje trče na šatene i sjajne stvari ). To jest sad vistu pokušavaju da proguraju kroz desetku, a uz to bombarduju sa svakodnevnim ažuriranjima kako bi vremenom usporavali rad sistema i dovodili do njegovoe nestabilnosti u samom radu.
    Uzgred , koristim windows 7 ultimate nikad ga nisam ažurirao i nikad i neću jer imam anti – virus program koji je jedina stavka na računaru koja se ažurira i on me štiti od virusa i napada sa interneta, jer on i tome služi a od pregledača koristim samo Firefox. I da napomenem nikad nisam imao nikakav problem.