Crtajte u prostoru pomoću ove AR aplikacije!

0

Otkako je Google predstavio platfomu ARCore, počele su da se pojavljuju zaista zanimljive aplikacije. Jedna od njih je „Just a line“ koja će vam se sigurno dopasti. Ukratko: možete crtati u prostoru oko sebe prostim pokretima ruke.

Ako se pitate „Kako da crtam u prostoru?!“, evo kako:

1) Instalirajte „Just a line“ besplatno – link

2) Pokrenite aplikaciju

3) „Osmotrite“ okolinu kamerom kako bi aplikacija „osetila“ prostor

4) Držite prst na ekranu i krećite se kroz prostor

Sada ćete videti da se iscrtava linija u prostoru oko vas. Pustite prst kako biste prestali sa crtanjem i možete videti tu liniju kako „lebdi“ baš tamo gde ste je nacrtali. Možda je malo teže zamisliti to pa predlažem da pogledate video snimak na kraju ovog članka.

crtaj-u-prostoru-android-arcore1
Slika: youtube/google

Sve ovo je moguće zahvaljujući Google-ovoj AR platformi. Developeri mogu kreirati aplikacije, ubaciti objekte, i te objekte korisnik može postaviti negde u svom okruženju. Recimo, možete postaviti fotelju negde u sobi i videti kako bi izgledala kada biste je kupili. Ako se okrenete i sklonite kameru sa fotelje, ona će tamo ostati. Dovoljno je da se vratite i videćete je opet.

„Just a line“ radi na isti princip, samo što vi kreirate objekat (liniju) i postavljate je negde u prostoru. Za rezultat imate 3D crtež koji se savršeno uklapa u realni svet.

crtaj-u-prostoru-android-arcore2
Slika: youtube/google

Možete i snimiti video od 10 sekundi kako se krećete kroz prostor sa linijama i podeliti ga, ili sačuvati u telefon. A od opcija za sada imate samo 3 debljine olovke.

Da biste koristili ovu aplikaciju biće vam potreban malo noviji telefon, a možete je preuzeti besplatno iz Google Play prodavnice.

Video prezentacija:

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.