Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

0

Oktobar 2017. je svim vlasnicima Facebook stranica u Srbiji veoma poznat i to ne po nečemu lepom. Tada je Facebook počeo sa testiranjem odvojenog Feed-a za stranice u 6 država, među kojima se našla i Srbija.

Explore Feed je kreiran sa idejom da se odvoje objave stranica kako bi korisnici videli što više objava prijatelja u News Feed-u. Pored toga, u odvojenom Feed-u bi se videlo više objava stranica pa bi i korisnici samim tim otkrili neke nove.

Međutim, nakon nekoliko meseci žalbi, Facebook je napokon pustio anketu korisnicima i izvukao dobre (po nas) rezultate. Odgovor korisnika je jednostavno bio – NE ŽELIMO Explore Feed.

facebook-ukida-explore-feed1

Adam Mosseri, glavni i odgovorni za News Feed, je u članku naveo: „U anketi, korisnici su nam rekli da su manje zadovoljni sa objavama koje viđaju, i da im dva odvojena Feed-a zapravo ne pomažu da se više povežu sa prijateljima i rodbinom„. Poziv na anketu je izgledao OVAKO.

Takođe, Adam je istakao da je ovaj odvojeni Feed sada i manje bitan jer su već ažurirali algoritam u klasičnom News Feed-u tako da će korisnici više viđati objave prijatelja i familije.

Sve ovo znači da se objave stranica vraćaju u News Feed, korisnici će moći na jednom mestu da pregledaju SVE objave, a vlasnici stranica će dobiti nazad normalan Reach.

Izvori FB Newsroom Mashable
Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.