Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

Oktobar 2017. je svim vlasnicima Facebook stranica u Srbiji veoma poznat i to ne po nečemu lepom. Tada je Facebook počeo sa testiranjem odvojenog Feed-a za stranice u 6 država, među kojima se našla i Srbija.

Explore Feed je kreiran sa idejom da se odvoje objave stranica kako bi korisnici videli što više objava prijatelja u News Feed-u. Pored toga, u odvojenom Feed-u bi se videlo više objava stranica pa bi i korisnici samim tim otkrili neke nove.

Međutim, nakon nekoliko meseci žalbi, Facebook je napokon pustio anketu korisnicima i izvukao dobre (po nas) rezultate. Odgovor korisnika je jednostavno bio – NE ŽELIMO Explore Feed.

facebook-ukida-explore-feed1

Adam Mosseri, glavni i odgovorni za News Feed, je u članku naveo: „U anketi, korisnici su nam rekli da su manje zadovoljni sa objavama koje viđaju, i da im dva odvojena Feed-a zapravo ne pomažu da se više povežu sa prijateljima i rodbinom„. Poziv na anketu je izgledao OVAKO.

Takođe, Adam je istakao da je ovaj odvojeni Feed sada i manje bitan jer su već ažurirali algoritam u klasičnom News Feed-u tako da će korisnici više viđati objave prijatelja i familije.

Sve ovo znači da se objave stranica vraćaju u News Feed, korisnici će moći na jednom mestu da pregledaju SVE objave, a vlasnici stranica će dobiti nazad normalan Reach.

Izvori: 1. FB Newsroom 2. Mashable
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *