Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

0

Oktobar 2017. je svim vlasnicima Facebook stranica u Srbiji veoma poznat i to ne po nečemu lepom. Tada je Facebook počeo sa testiranjem odvojenog Feed-a za stranice u 6 država, među kojima se našla i Srbija.

Explore Feed je kreiran sa idejom da se odvoje objave stranica kako bi korisnici videli što više objava prijatelja u News Feed-u. Pored toga, u odvojenom Feed-u bi se videlo više objava stranica pa bi i korisnici samim tim otkrili neke nove.

Međutim, nakon nekoliko meseci žalbi, Facebook je napokon pustio anketu korisnicima i izvukao dobre (po nas) rezultate. Odgovor korisnika je jednostavno bio – NE ŽELIMO Explore Feed.

facebook-ukida-explore-feed1

Adam Mosseri, glavni i odgovorni za News Feed, je u članku naveo: „U anketi, korisnici su nam rekli da su manje zadovoljni sa objavama koje viđaju, i da im dva odvojena Feed-a zapravo ne pomažu da se više povežu sa prijateljima i rodbinom„. Poziv na anketu je izgledao OVAKO.

Takođe, Adam je istakao da je ovaj odvojeni Feed sada i manje bitan jer su već ažurirali algoritam u klasičnom News Feed-u tako da će korisnici više viđati objave prijatelja i familije.

Sve ovo znači da se objave stranica vraćaju u News Feed, korisnici će moći na jednom mestu da pregledaju SVE objave, a vlasnici stranica će dobiti nazad normalan Reach.

Izvori FB Newsroom Mashable
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.