Google Play Music za računare (Win, Mac, Linux)

Ljubitelji Google Play muzike dobro ste pročitali, vaš omiljeni muzički plejer možete instalirati i na svom računaru. Ne, nije preko Android emulatora i slično, već se radi o nativnoj aplikaciji za Windows, Linux i Mac!

Ako ste u potrazi za zvaničnom Google Play Music aplikacijom za vaš računar, nemate sreće jer je Google još uvek nije kreirao. Ipak, makar su ponudili veb verziju – daj šta daš.

Zato se neko dosetio i kreirao nativnu aplikaciju od te veb verzije: uzeo HTML5 plejer i prepakovao. Jeste da je HTML5 ali ova aplikacija nudi više od samo okvira za veb stranicu (WebView). Aplikacija nudi i dosta dobru integraciju sa samim sistemom.

google-play-music-desktop-2
Slika: technastic

Pa tako, recimo, možete menjati boje u skladu sa Windows 10 bojama, videti na zaključanom ekranu naziv pesme, videti naziv pesme i u okviru koji se pojavi kada menjate jačinu zvuka, itd. Tako da je aplikacija skroz integrisana sa Windows 10 System Media servisom.

Ima čak i tamnu temu ukoliko niste ljubitelj bele boje noći, a takođe i mini-player koji inače nudi i Google u svojoj veb verziji ovog plejera.

google-play-music-desktop-2

Da ova aplikacija bude još bolja, developer je kreirao i Android aplikaciju za kontrolisanje muzike – Remote App – koja je takođe potpuno besplatna.

Autor ne uzima nikakav procenat zarade, sve je ponudio potpuno besplatno, a aplikaciju možete naći i na GitHub-u, preuzeti izvorni kôd i napraviti svoju verziju.

Linkovi:

Izvori: 1. Technastic
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *