Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

Google testira novi „Material“ dizajn za stranice pretrage (PC)

1
Ad
 

Stranica na kojoj vidimo rezultate pretrage na Google-u se nije značajno menjala neko vreme. Google je rešio da primeni „Material Design“ i ovde, kao što to čini na ostalim svojim servisima.

Ako koristite Google na telefonu već ste primetili promene ovog tipa, a sada su na radu desktop računari, tj. Google verzija za te uređaje.

Pa tako će sada rezultati dobiti prepoznatljiv „Card“ dizajn, što podrazumeva belu pozadinu sa sivim zaobljenim ivicama, i blagom senkom. Gornja traka sa alatkama za pretragu će takođe dobiti „Card“ izgled. S obzirom na to da će svi elementi biti u „karticama“, pozadina sajta („Body“) će biti sive boje.

Međutim, sama linija za unos ključnih reči za pretragu gubi „Card“ dizajn i postaje „Flat„. To podrazumeva belu pozadinu sa svetlo-sivim blaže zaobljenim ivicama, bez senke. Taster za pretragu ima pozadinu plave boje, a ikonica je bela.

new google material design pc
Slika: r/DiscombobulatedLead

Jedan Reddit korisnik je objavio sliku redizajnirane Google stranice sa rezultatima pretrage gde se jasno vide promene koje sam naveo.

Lično nisam dobio ovaj test izgled, i niko ne zna ni koji korisnici su dobili ili će dobiti. Google izgleda radi A/B test, možda čak i nasumični, radi prikupljanja povratnih informacija.

Sve u svemu, meni se mnogo dopada novi izgled za razliku od onog novog na mobilnom telefonu. Kako se vama čini?

Ad
Tvoja reklama ovde
Izvori TNW Reddit

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje u grupi - Saznaj Novo pitanja i odgovori

1 komentar
  1. Luka kaže

    Realno, mnogo lepse i preglednije izgleda :)