Google testira novi „Material“ dizajn za stranice pretrage (PC)

Stranica na kojoj vidimo rezultate pretrage na Google-u se nije značajno menjala neko vreme. Google je rešio da primeni „Material Design“ i ovde, kao što to čini na ostalim svojim servisima.

Ako koristite Google na telefonu već ste primetili promene ovog tipa, a sada su na radu desktop računari, tj. Google verzija za te uređaje.

Pa tako će sada rezultati dobiti prepoznatljiv „Card“ dizajn, što podrazumeva belu pozadinu sa sivim zaobljenim ivicama, i blagom senkom. Gornja traka sa alatkama za pretragu će takođe dobiti „Card“ izgled. S obzirom na to da će svi elementi biti u „karticama“, pozadina sajta („Body“) će biti sive boje.

Međutim, sama linija za unos ključnih reči za pretragu gubi „Card“ dizajn i postaje „Flat„. To podrazumeva belu pozadinu sa svetlo-sivim blaže zaobljenim ivicama, bez senke. Taster za pretragu ima pozadinu plave boje, a ikonica je bela.

new google material design pc
Slika: r/DiscombobulatedLead

Jedan Reddit korisnik je objavio sliku redizajnirane Google stranice sa rezultatima pretrage gde se jasno vide promene koje sam naveo.

Lično nisam dobio ovaj test izgled, i niko ne zna ni koji korisnici su dobili ili će dobiti. Google izgleda radi A/B test, možda čak i nasumični, radi prikupljanja povratnih informacija.

Sve u svemu, meni se mnogo dopada novi izgled za razliku od onog novog na mobilnom telefonu. Kako se vama čini?

Izvori: 1. TNW 2. Reddit
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *