Kako obrisati sve objave sa Facebook profila? (2018)

Ako želite da brzo obrišete gomilu određenih (ili možda sve) objava sa svog Facebook profila iz nekog razloga, onda ispratite uputstvo koje sledi.

Odmah da napomenem da ovaj metod radi u trenutku pisanja ovog tekta! To napominjem jer se Facebook menja češto i možda ovaj način neće raditi kroz mesec, godinu, dve…

Dakle, ovaj metod podrazumeva instalaciju Chrome dodatka koji će da prođe kroz zadate objave, označi ih, i obriše kada budete spremni.

Ovaj dodatak radi tako što učitava objave iz Activity Log-a i označava ih, a potom vam ponudi opciju za brisanje tih označenih objava. Pošto dodatak mora da učita objave, proces može da potraje u zavisnosti od količine objava i perioda.

Dobra vest je da dodatak nudi i opciju za izostavljanje objava koje sadrže određenu reč, ili brisanje samo objava koje sadrže neku reč. Takođe možete odrediti koja vrsta objava da bude obrisana: komentari, lajkovi, statusi…

Uputstvo:

1) Instalirajte dodatak

Otvorite stranicu Social Book Post Manager i dodajte dodatak u Chrome klikom na „Add to Chrome„. Sačekajte da se preuzme i instalira.

obrisati objave timeline facebook

Sada kliknite „Add extension“ u obaveštenju koje vas upozorava da dodatak može da menja sadržaj na domenu facebook.com (što je i logično). Ponovo pokrenite Chrome i dodatak je spreman.

obrisati objave timeline facebook

2) Otvorite Activity Log sekciju za brisanje

Sada idite na Activity Log sekciju koju želite da očistite. Link ka Activity Log je facebook.com/username/allactivity, a možete i otići na svoj profil i u donjem desnom uglu naslovne slike kliknuti na istoimeni taster.

Sa leve strane ćete videti sekcije, odaberite neku. Ne zaboravite da možete proširiti listu klikom na „More“.

obrisati objave timeline facebook

3) Rad sa dodatkom

Kada ste to odredili, potrebno je podesiti dodatak. Kliknite na ikonicu dodatak u gornjem desnom uglu Chrome-a i videćete parametre za podešavanje:

obrisati objave timeline facebook

Year – godina iz koje želite da obrišete objave (možete izabrati i SVE)
Month – isto ali za mesec
Text contains – obrisati samo objave koje sadrže neku reč
Text not contains – obrisati sve objave koje NE sadrže neku reč
Prescan On Page – omogućite ako želite da pregledate objave koje se brišu (isključite da ubrzate brisanje)
Speed – brzina skeniranja i brisanja. Na bržim računarima sa boljom internet konekcijom izaberite veću brzinu. Ako dodatak bude preskakao objave, smanjite brzinu.

obrisati objave timeline facebook

4) Brisanje

Nakon što je dodatak završio sa skeniranjem i označavanjem objava, možete ih obrisati klikom na „Confirm to delete“. U tom istom padajućem meniju možete skinuti oznaku sa svih objava, i ponovo ih sve označiti.

obrisati objave timeline facebook

5) VAŽNA NAPOMENA

Da se ceo ovaj proces ne bi poremetio, ne smete dirati računar za vreme skeniranja i brisanja. To je tako jer dodatak radi na lokalom računaru (vašem) i zapravo vaš računar sve to učitava, skenira, označava i briše.

Izvori: 1. HowToGeek
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

  1. Kod mene besprekorno funkcioniše, šta označim da obriše, obavesti me da je urađeno, samo treba ispravno da se rukuje.

  2. Ja sve odradim kako je napisano ovo kao obrise ali sve opet ima tj kao da ništa nije obrisano, i dalje vidim objave koje sam postavio po grupama na facebook. Pomoc

  3. Recimo da ovo odradim na Chrom i funkcionise .Onda iz nekog razloga, promenim internet pretrazivac sa Operom , Mozilom ili neki drugim.Dali ce se onda, na novom pretrazivacu, pokazati sve ono sto sam uklonio na chrom-u putem dodatka Social Book Post Menager-om ???

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *