Video pozivi stižu na Messenger Lite

1

Messenger Lite je, kao što pretpostavljate ili znate, „lakša“ verzija Messenger aplikacije namenjena slabijim uređajma. Facebook se potrudio pa je ovu Lite vreziju unapredio dovoljno da je možemo koristiti bez problema umesto standardne aplikacije. Međutim, jedina opcija koja je nedostajala uskoro stiže i ovde – video pozivi.

Upravo je nedostatak video poziva u ovoj aplikaciji bila jedina prepreka mnogim korisnicima da pređu na Lite verziju Messenger-a. Jeste da je ova verzija namenjena slabijim uređajima, ali meni klasičan Messenger „jede“ bateriju, memoriju i CPU na Galaxy S7 telefonu, koji je dosta nov model. Tako da sam i ja razmišljao da pređem na Lite čim uvedu i video pozive.

Facebook je za razlog naveo da uvode i ovde video pozive jer su dosta popularni kod korisnika, što potvrđuje i udvostručen porast broja poziva u 2017.-oj godini u odnosu na 2016.-u preko Messenger-a.

messenger-lite-video-poziv

Takođe su naveli da je korišćenje video poziva u Lite-u isto kao i u originaloj aplikaciji, što znači da je dovoljno tapnuti na ikonicu kamere u gornjem desnom uglu prozora za dopisivanje. Korisnik kojeg pozivate mora da odobri video poziv i nakon što to uradi možete započeti video razgovor. Isto tako možete preći na video razgovor sa govornog pritiskom na ikonicu kamere na dnu ekrana.

Ali, ono što nisu razjasnili jeste to da li će kvalitet video biti isti, bolji ili lošiji, tj. da li će imati neki vid posebne kompresije (ovde bi bilo dobro implementirati „PiedPiper“ algoritam kompresije). Ovo je najbitnije budući da je Lite namenjen onima koji imaju slabije uređaje i koji se nalaze u oblastima sa slabim mobilnim signalom (sporim internetom).

Messenger Lite Video Chat

Publiée par Messenger sur Mardi 6 mars 2018

Izvori Android Police FB Newsroom
Povezano:
1 komentar
  1. Zeljka kaže

    Mogu li i mesanger Lite verziju da koristim bez fb naloga.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.