Isprobajte novi Gmail već sada!

Možda se čitali ovih dana da Google testira novi dizajn za Gmail. Ako ste videli slike i dopao vam se novi dizajn, evo kako možete već sada da ga omogućite.

1) Prijavite se na Gmail nalog ukoliko već niste

2) Kliknite na podešavanja u gornjem desnom uglu

3) Kliknite „Try the new Gmail

Zaista, to je sve što trebate da uradite. Sačekajte koji sekund i videćete ekran dobrodošlice. Isto tako vraćate stari izgled, samo izaberite „Go back to classic Gmail“.

new gmail design 2018

Odmah na početku možete izabrati „pogled“, odnosno gustinu prikaza sadržaja. „Compact“ prikaz će izlistati manje stavke kako bi što više stalo na ekran (pogodno za manje monitore). „Comfortable“ prikaz će izlistati stavke u malo krupnijoj razmeri (pogodno za većinu monitora). „Default“ prikaz je isti kao i prethodni samo što će još dodati informacije o prilozima kao što su slike i dokumenti (pogodno za većinu monitora).

new gmail design 2018

Nakon toga ćete videti novi Gmail. Ova podešavanja možete menjati u svakom trenutku klikom na isti onaj taster za podešavanja.

Novi dizajn je malo čistiji sa zaobljenim elementima. Možda najinteresantnija novina je Sidebar sa desne strane koji služi za smeštanje dodataka.

new gmail design 2018

Odmah na početku ćete imati tri dodatka (ukoliko niste instalirali već neke):

Sa prva dva dodatka ste, verujem, upoznati, a sa Task verovatno niste. To je novi servis za zadatke koji je Google predstavio nedavno. Tu možete dodavati zadatke veoma brzo i lako, a ima i nekoliko opcija kao što su liste, pod-zadaci, sortiranje, biranje datuma. Verujem da će biti više opcija vremenom.

Klikom na plus (+) ispod dodataka otvara se prozor iz kojeg možete instalirati još. Za sada ih nema mnogo, ali će ih biti sve više i više.

new gmail design 2018

Takođe, izmenjen je izgled i same stranice sa porukom, kao i polja za unos odgovora. Sada kada otvorite poruku nemate polje za unos odgovora već tastere „Reply“ i „Forward„. Ako kliknete na „Reply“ videćete novi dizajn tog polja koji je dosta lepši nego prethodni.

new gmail design 2018

Napišite u komentaru kako vam se sviđa novi dizajn i da li vam je bolji nego prethodno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. Poštovani Stefane, tekst je dobar i koristan u ovo vreme pandemije.
    Ali ja bi hteo ako može naravno, da se sa leve strane vide spiskovi e mail poruka, a sa desne strane sadržaj, koji odgovara kliku na poruku sa leve strane.
    Tako bih imao uporedni pregled koji olakšava šta sam pročitao a šta nisam.
    Znam da može za svaki e mail da se ponovo podesi „otkači kao nepročitano“ ali to je dodatni posao jer ako imamo mnogo poruka onda je to naporno.
    Veliki pozdrav !

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *