Kako napraviti butabilan USB sa više sistema?

Ako često dižete sisteme, i uvek morate da pri ruci imate više različitih, onda je ovo alat za vas. Danas većina nas zna da kreiranje butabilnog (bootable) USB drajva sa ISO slikom nekog sistema nije tako teško. Dovoljan je namenski softver i par klikova da biste dobili USB drajv sa kojeg možete podići sistem. Ali, zašto iskoristiti ceo USB za samo jedan sistem?

Sistem može zauzeti ceo USB drajv a realno mu je potrebno možda pola, ili ni toliko. Zato postoji alat pomoću kojeg veoma lako možete nasnimiti više različitih sistema na jedan USB.

Biće vam potrebno:

 • USB od više GB (da bi imalo smisla smeštanje više sistema)
 • Windows sistem za rad
 • ISO slike sistema koje želite da nasnimite na USB
 • Alat „WinSetupFromUSB

Uputstvo:

0) Bekapujte podatke sa USB-a jer će sve biti obrisano!

1) Preuzmite alat WinSetupFromUSB

2) Ubacite USB u kućište

3) Raspakujte i pokrenite „WinSetupFromUSB“

4) Izaberite željeni USB sa liste (Klik na Refresh ako se ne pojavi)

5) Podesite opcije:

 • Auto format it with FBinst – DA
 • FAT32 – izabrati
 • Align – DA
 • Copy BPB – DA

6) Dodajte ISO slike

Sad je ostalo još da dodate ISO slike sistema koje želite. Videćete da taj panel zauzima najviše mesta. Štiklirajte kućicu pored polja sistema koji želite da nasnimite.

Recimo, želite Windows 10 i Ubuntu: štiklirajte polja gde se nalazi Windows 10 i izaberite ISO sliku Windows 10 sistema iz računara; štiklirajte polje za Linux i dodajte ISO sliku Ubuntu sistema.

7) Pokrenite klikom na „GO

butabilan usb kako vise sistema

8) Boot

Sada ostaje još da klasično pokrenete proces dizanja sistema sa USB-a. Dakle, ubacite USB, izaberete u BIOS-u da se sistem pokreće sa USB-a prvo, prilikom restartovanja računara sa liste izaberite neki od sistema koji ste nasnimili na USB.

Izvori: 1. Techworm
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

 1. Функционише и хвала .Но, ја сам хтео да ми Винд. 7 ради са УСБ-а. уместо са хард диска. Треба ми програм за то.
  Поздрав !!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *