Postavite bilo koju sliku za pozadinu Start trake

3

Start traku (Taskbar) u Windows 10 sistemu ne možete podešavati baš mnogo, pogotovo kada se radi o izgledu. Možete izabrati nekoliko boja, ili da se boja prilagodi pozadini. Ako želite da dodatno uredite izgled Start trake, ovaj softver će vam pomoći u tome.

Možete veoma lako postaviti bilo koju sliku za pozadinu, a čim to možete onda je mogućnost menjanja izgleda neograničena. Dovoljno je da nađete na internetu neku sliku po želi, ili možete kreirati u Photoshop-u. Bilo kako bilo, evo uputstvo pa vi podešavajte kako želite.

Preuzmite i instalirajte Classic Shell. Zatim, otvorite taj program i na vrhu štiklirajte „Show all settings“. Sad izaberite „Controls“, pa „Left Click opens > Windows Start Menu“, zatim „Windows Key Opens > Windows Start Menu“.

classic-shell-win-10-start-menu
Slika: addictivetips

E sad kliknite na „Taskbar“ karticu i videćete „Taskbar texture“ opciju. Kada kliknete na tri tačke desno pojaviće se prozor za odabir slike iz računara. Izaberite neku i to je to!

classic-shell-win-10-start-menu
Slika: addictivetips

Program nudi dosta opcija pa možete podešavati šta želite. Preporuka je podesiti ga da se pokreće sa sistetom kako ne biste morali ručno svaki put da ga pokrećete.

Izvori addictivetips
Povezano:
3 komentara
 1. Srecko kaže

  Uradio. Ekstra stvar.

 2. Lazar kaže

  Da li mozete da postavite link pozadine sa tog desktop-a?

  1. Stefan Marjanov kaže

   https:// unsplash .com/photos/XZ0xN0hmpi4

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.