Postavite bilo koju sliku za pozadinu Start trake

Start traku (Taskbar) u Windows 10 sistemu ne možete podešavati baš mnogo, pogotovo kada se radi o izgledu. Možete izabrati nekoliko boja, ili da se boja prilagodi pozadini. Ako želite da dodatno uredite izgled Start trake, ovaj softver će vam pomoći u tome.

Možete veoma lako postaviti bilo koju sliku za pozadinu, a čim to možete onda je mogućnost menjanja izgleda neograničena. Dovoljno je da nađete na internetu neku sliku po želi, ili možete kreirati u Photoshop-u. Bilo kako bilo, evo uputstvo pa vi podešavajte kako želite.

Preuzmite i instalirajte Classic Shell. Zatim, otvorite taj program i na vrhu štiklirajte „Show all settings“. Sad izaberite „Controls“, pa „Left Click opens > Windows Start Menu“, zatim „Windows Key Opens > Windows Start Menu“.

classic-shell-win-10-start-menu
Slika: addictivetips

E sad kliknite na „Taskbar“ karticu i videćete „Taskbar texture“ opciju. Kada kliknete na tri tačke desno pojaviće se prozor za odabir slike iz računara. Izaberite neku i to je to!

classic-shell-win-10-start-menu
Slika: addictivetips

Program nudi dosta opcija pa možete podešavati šta želite. Preporuka je podesiti ga da se pokreće sa sistetom kako ne biste morali ručno svaki put da ga pokrećete.

Izvori: 1. addictivetips
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *