Windows 10 File Explorer dobija tamnu temu

0

Ako pratite ovaj blog duže vreme znate da sam pisao dosta tekstova o tamnim verzijama sajtova, programa, itd. Ovoga puta lepa vest za sve nas koji volimo tamne teme, a koristimo Windows 10 – Explorer dobija tamnu temu.

Ako imate najnovije ažuriranje Windows 10 onda imate i opciju da omogućite temnu temu na nivou sistema. Međutim, samo su neke aplikacije prilagođene za to. Microsoft je kroz build 17650 (Insider Skip Ahead) pustio verziju Windows Explorer-a sa tamnom temom – i ona je, pa, ne tako dobra.

Twitter korisnik @WithinRafael je objavio sliku tamne teme Windows Explorer-a na svom nalogu. Sa te slike možemo zaključiti samo da MS planira da uvede tamnu temu, ali ona nije još uvek spremna.

https://twitter.com/WithinRafael/status/987395050924421120

Tamna tema, za sada, pokriva samo naslovnu traku kao i panel sa leve strane. Inače, primetićete da je naslovna traka drugačija, a to je zato što MS takođe uvodi i kartice za prozore. Kartice služe da otvorite više prozora u jednom, isto kao kada otvarate više sajtova u veb pregledaču.

Ipak, centralni deo je ostao bele boje. Verujem da će ceo prozor biti crn u kasnijim ažuriranjima jer ovo sada ne može da prođe kao tamna tema.

Nadam se da će MS razmotriti redizajniranje Explorer-a na principu koncepta koji se pojavio na internetu:

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.