Facebook čisti Messenger interfejs, stiže i tamna tema!

Facebook svih ovih godina nije baš pružao mnogo pažnje samom izgledu Messenger aplikacije. Pre se opredelio za Lite verziju nego da sredi regularnu, a ta verzija je bivala sve pretrpanija kako su se nove opcije dodavale. Međutim, sada su rešili da to promene i „očiste“ interfejs ove aplikacije.

Na F8 konferenciji u Kaliforniji Facebook je prikazao nekoliko primera kako će Messenger uskoro izgledati. A koliko to uskoro nisu rekli već su samo naveli „veoma, veoma uskoro“.

Prema informacijama i slikama koje imamo, vidi se jasno da je Facebook rešio da smanji broj tastera. Tako da će novi Messenger imati umesto gomile tastera samo tri glavna koji vodi do tri sekcije. Isto možemo primetiti kada se radi o ekranu za dopisivanje jer aplikacija više neće imati šest već četiri tastera. To pak ne znači da će neke od opcija biti uklonjene, već će se samo do njih dolaziti na malo drugačiji način.

Generalno biće još sitnijih i krupnijih izmena, ali ostavljam vam da pogledate slike. Tamna tema se takođe vidi na slikama, što je svakako veliki plus jer je ova bela boja zadavala glavobolje nakon dužeg dopisivanja noću.

Kako se vama čini novi dizajn Messenger-a?

Izvori: 1. TNW 2. theverge
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *