Facebook uvodi glasovne statuse, čuvanje Story-a i Cloud za slike

Facebook s vremena na vreme uvede po neku novu mogućnost, a ovoga puta se radi o čak tri! Kao što ste iz naslova saznali, uvode se opcije za postavljanje glasovnog statusa, arhiviranje Story-a i skladištenje slika u njihovom Cloud-u.

Cloud za slike i video

Saved_Photos_All_Screens_Horizontal
Slika: theverge

Ova opcija je zapravo korisnija korisnicima koji imaju starije telefone sa manje memorije. Kada korisnik bude želeo da napravi sliku ili snimak pomoću Facebook-ove integrisane kamere, imaće opciju da ih sačuva u Cloud-u umesto u telefonu. Jer, možda neko ne želi da objavi tu prvu sliku/video koju je napravio već bi želeo da napravi nekoliko pa posle izabere najbolju. Da ne bi čuvao sve te slike, korisnik ih može smestiti u Cloud i odatle objaviti kasnije. Kako Facebook navodi, dosta korisnika obriše slike pre nego što napravi novu, a iz razloga što verovatno nema dovoljno memorije u telefonu da ih sve skladišti.

Glasovni statusi

Voice_All_Screens_Horz
Slika: theverge

Zaista ne znam ko će koristiti ovo, ali Facebook tvrdi da će biti dosta korisna opcija. Najviše zbog toga jer se mnogi korisnici susreću sa problemom oko nedostatka tastature sa znakovima koje koriste maternji jezici (recimo kod nas ćirilica). Ova opcija bi to rešila, ali ja mislim da ljude neće mnogo zanimati iz razloga što smo po prirodi vizuelna bića te nam pažnju više drže slike i tekst nego zvuk.

Arhiviranje Story-a

Stories_Archive_All_Screens_Entry_Point
Slika: theverge

Ovu opciju (Story) još uvek nisam skontao, ali izgleda da je, iz nekog razloga, popularna među korisnicima. Tako da je Facebook odlučio da je dodatno unapredi ubacivanjem opcije za arhiviranje. Na taj način će korisnici moći da sačuvaju Story i pogledaju ga kad god požele, jer ipak neki zaslužuju više pažnje od samo 24 sata (pa što ste onda uvodili taj Story).

Izvori: 1. theverge
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *