Gledajte Youtube video sinhronizovano sa prijateljima!

Da li ste nekad poželeli da gledate Youtube video zajedno sa nekim prijateljem koji nije tu? Ili da pratite neki prenos uživo sa grupom prijatelja? Ako jeste onda znate da nije to to jer će uvek nekome video žuriti, a nekome kasniti – nikad neće biti sinhronizovani. Međutim, postoji jedna veb aplikacija koja je kreirana sa ciljem da reši taj problem!

ShareTube je veb aplikacija pomoću koje možete puštati video snimke sa Youtube-a u sobi (engl. Room). Svi korisnici koji se pridruže toj sobi će videti taj video isto kao i vi. Dakle, ako pauzirate video na npr. 1 minut i 40 sekundi, onda će se svima pauzirati video u toj sekundi.

Kada pustite video, on će krenuti tek kada se sinhronizuje kod svakog korisnika, a to traje delić sekunde. Ako neko pauzira video, svima će se pauzirati u toj sekundi. Ako neko premota, svima će se premotati. I tako dalje.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, onda ste verovatno čitali članak na ovom blogu o AmpMe aplikaciji. Ta aplikacija je kreirana sa istom idejom, samo što se koristi za puštanje muzike.

Uputstvo za kreiranje

1) Idite na ShareTube i kreirajte sobu sa željenim imenom

sharetube

2) Izaberite vaš nadimak pomoću kojeg će vas ostali prepoznati

sharetube

3) Dodajte video snimke u Queue (red)

sharetube

4) Podelite link prijateljima

Uputstvo za pridruživanje

1) Idite na link koji ste dobili

2) Izaberite nadimak

3) Uživajte

Kao što možete videti proces je veoma jednostavan. Svako u sobi može da dodaje pesme na listu (Queue), lajkuje, pauzira, premotava… a postoji i čet sa desne strane gde možete u realnom vremenu deliti utiske sa ostatkom društva.

Da biste dodali video u listu, samo ga pretražite u to veliko polje ispod trenutnog videa. Pojaviće se ispod u listi odmah i kliknite na „Add to Queue“. Sada će se pojaviti u levom panelu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *