Odložite kartice koje želite da pogledate kasnije pomoću ovog dodatka

Situacija je ovakva: surfujete internetom i naiđete na gomilu zanimljivih stranica (kao recimo na ovom blogu). Jedna od solucija vam je da ih zabeležite u Bookmark, a druga da ostavite otvorene kartice pa da posle pogledate. U oba slučaja postoji velika verovatnoća da ćete zaboraviti na njih i setiti se tek  kada bude možda i prekasno.

U pomoć priskače dodatak za Chrome i Firefox koji ima zadatak da vas obavesti o karticama koje ste želeli da pogledate.

Recimo: pronašli ste par zanimljivih sajtova i želeli biste da im posvetite pažnju, ali nešto kasnije jer ste sada u gužvi. Nema problema, samo stavite Snooze na određeni broj minuta i kada dođe vreme dodatak će vas obavestiti o njima. Kada dodate neku karticu u Snooze listu, ta kartica će se zatvoriti sama, da ne pomislite da ste je slučajno zatvorili.

Ovaj metod je mnogo brži i „čistiji“ u smislu da ne morate kreirati nikakve dodatne liste i podešavati podsetnike. Jednostavno izaberite jednim klikom kada biste želeli da budete obavešteni (npr. za 10 minuta, kasnije u toku dana, uveče…) i dodatak će vam skrenuti pažnju da ste nešto hteli da pogledate kada istekne to vreme.

snooze tabs settings
Lista kartica sa podsetnikom

Ako želite možete dodati vaša vremena za podsećanje, recimo 5 minuta, 10 minuta, sat vremena, itd. A možete i podesiti u koliko sati će biti ono „Večeras“ ili „Kasnije u toku dana“. Svakako da imate i listu kartica koje čekaju da vas obaveste pa uvek možete pogledati sve na jednom mestu.

snooze tabs settings

Od podešavanja imate nekoliko opcija kao što je prebacivanje na karticu automatski kada se aktivira podsetnik.

Preuzmite dodatak:

Izvori: 1. Lifehacker
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *