Tajna prečica na tastaturi pokreće Windows 10 Emoji prozor

Da li ste znali da Windows 10 ima ugrađene Emoji-e koje možete uneti u bilo koje tekstualno polje? Tako je, ne zavisi od sajta, pregledača, softvera u kojem se nalazite, već se može pokrenuti bilo kada i bilo gde.

Dovoljno je da pozicionirate pokazivač na neko tekstualno polje i pristisnete kombinaciju tastera

Win + .

Dakle: Windows taster i tačku pritisnite u isto vreme i pojaviće se prozorče sa smajlijima.

Videćete da su smajliji podeljeni u kategorije i da ih ima baš dosta. Ako obratite pažnju na donji levi ugao prozorčeta videćete i lupu.

Pomoću te lupe pokrećete pretragu smajlija. Pretraga se vrši tako što kuckate ključne reči za smajli koji vam treba, a tekst će se ispisivati u tekstualnom polju na koje ste se pozicionirali. Možda će vam izgledati čudno jer ste navikli da svaka pretraga ima svoje polje, ali brzo ćete se navići.

windows-10-emoji-panel-shortcut-2

Ugalvnom, samo počnite da kuckate ključne reči i neki smajli će se pojaviti ako se podudara sa tim rečima.

Da dodate smajli u tekstualno polje, samo pritisnite Enter ili jednostavno kliknite na njega. Isto važi i u slučaju pretrage i u slučaju da birate sa već postojaće liste – kategorije.

Da zatvorite prozorče samo kliknite na iks (X) taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu – kao što ste i navikli.

Inače, kod mene je ovaj prozor crne boje jer koristim tamnu temu u Windows 10. Kod vas će možda biti bele boje ako niste podesili tamnu temu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *