Windows Defender dodatak za Chrome kao dodatna zaštita

Chrome ima ugrađenu zaštitu od malicioznih sajtova, ali Microsoft Edge ima zaštitu (SmartScreen) koja je, sudeći po testovima, bolja. Kako korisnici ne prelaze na Edge i nakon toliko napora koje je Mirosoft uložio, odlučili su da naprave dodatak za Chrome.

Taj dodatak, kako MS kaže, pruža odličnu zaštitu koju Defender poseduje, a koja je takođe ugrađena u Edge. Mehanizam zaštite radi na principu provere linkova u realnom vremenu i poredi sa dinamičkom bazom sumnjivih linkova.

windows defender chrome addon
Slika: extremetech

Na pitanje „da li je njihova zaštita bolja od konkurentskih veb pregledača?“ potvrdno je odgovorila firma „NSS Labs“ svojim testovima.

Ta firma je 2017. godine testirala zaštite koje nude Google u Chrome-u i Mozilla u Firefox-u u odnosu na ovaj Defender-ov mehanizam koji koristi Edge.

Rezultati su bili: Defender je blokirao 99% pretnji, Chrome nešto manje – 87%, a Firefox svega 70%. Uprkos ovim lošim rezultatima za Firefox, Microsoft je kreirao dodatak samo za Chrome.

Ako želite dodatnu zaštitu u svom Chrome veb pregledaču, onda možete razmotriti i ovaj dodatak. Ako instalirate dodatak imaćete i zaštitu koju nudi Chrome i zaštitu koju nudi Defender.

Instaliraj Defender dodatak iz Chrome veb prodavnice:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Ja tu zaštitu isključujem jer je naporna s tim da se ograđujem od svog ponašanja i mislim da je dobra za prosječnog korisnika Chrome.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *