Besplatan Backup alat za Windows

EaseUS firma je poznata po tome što nudi dosta korisnih alata koji su jednostavni za upotrebu za svakog korisnika. Alata ima dosta, i ako se sećate već sam pominjao jedan, a u ovom članku predstavljam još jedan – Todo backup.

Ovaj alat je dostupan u tri paketa: Free, Home i Workstation. Za prosečnog korisnika Free verzija je sasvim dovoljna, i to je ono što mi se sviđa kod njihovih alata.

U suštini, ono što nemate u Free verziji su, uglavnom većini korisnika, manje bitne opcije: bekap mejlova, bekap pomoću komandne linije, zakazivanje bekapa na osnovu nekog okidača, prenos na drugi računar… i ne možete koristiti u poslovne svrhe.

easeus backup free windows

A ovo su neke od opcija koje imate u besplatnoj verziji:

  • Bekap diska ili particije
  • Bekap sistema
  • Bekap fajlova
  • Pametan bekap
  • Kloniranje sistema
  • Bekap u Cloud
  • Podrška za Windows 10/8/7/Vista/XP
  • Podrška za MBR, GPT, RAID, UEFI, WinPE, NAS…
  • Bekap sa mrežnog drajva
  • itd…

Kada pokrenete program videćete obaveštenje da nema kreiranih bekapa još uvek, a ispod plavi taster za kreiranje bekapa sistema. Sa leve strane imate panel sa opcijama za razne vrste bekapa, a koje sam naveo iznad.

Ako izaberete bekap diska, videćete sve diskove koje imate u računaru. Ako izaberete bekap sistema videćete sve sisteme koje imate instalirane. Za bekap fajlova imate prozor sa izlistanim fajlovima i folderima, možete bekapovati i sa mrežnog diska. Ako želite da klonirate sistem imaćete opciju da izaberete trenutni i ciljani disk, a možete i optimizovati za SSD.

Sam proces kreiranja bekapa je veoma jednostavan: samo izaberite metod, podesite parametre po želji i kliknite na „Proceed„. Ako je taj taster sive boje, tj. neaktivan, znači da niste podesili obavezne parametre.

Kada vam neki bekap zatreba, imate ga izlistanog u samom programu. Videćete čim pokrenete program ispod plavog tastera i manji taster „Browse to recover„. Tu uđete ako želite da vratite neki bekap.

Ovaj alat možete besplatno preuzeti sa njihovog zvaničnog sajta – EaseUS Todo Backup Free

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *