Google My Line – pozovite Google asistenta bez interneta

Google asistent postaje sve pametniji, a integracija sa raznim uređajima sve bolja. Ipak, mnogi korisnici još uvek nemaju pametne telefone ili internet. Određene kompanije su se udružile i kreirale servis „My Line„. Ovaj servis će obezbediti korisnicima klasičnih telefona pristup Google asistentu – bez interneta.

Postoje slabije razvijene države čiji stanovnici nemaju pametne telefone i pristup internetu. Ti ljudi svakako zaslužuju Google-ovu bazu informacija, a od tih informacija sada ih deli samo jedan poziv.

My Line radi veoma jednostavno: pozovete broj „6000913“ i javiće se Google asistent. Postavite pitanje i nakon nekoliko trenutaka Google asistent će vam reći odgovore. Nakon toga će još dodati  „Do you have more questions?“ ili „Feel free to hang up whenever you’re done“ i slično.

Ako ste već krenuli da zovete taj broj možete odmah stati jer je taj servis dostupan u samo nekim delovima Kolumbije.

My Line koristi Google Asistant SDK, middleware za primanje poziva koji je kreirala firma Cainkade, i servis kompanije Twilio za pretvaranje govora u tekst.

Iako je ovaj servis dostupan samo u nekim delovima Kolumbije, ima velik potencijal. Nadam se da će proširiti u još više država.

Google podržava ovaj projekat i možete videti prezentaciju u video snimku ispod

Izvori: 1. venturebeat
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *