„Messenger Is Displaying Over Other Apps“ – rešenje

0

Ako imate Android Oreo (8.x) onda ste sigurno primetili u panelu sa obaveštenjima poruku „[ime aplikacije] Is Displaying Over Other Apps„. Ako ste pokušali da to obaveštenje uklonite, niste mogli. Ukoliko vas baš nervira to i želite da uklonite, evo kako to možete učiniti.

Koliko je novi Android Oreo API dosadan, toliko je i dobar. Imate mogućnost da isključite određena obaveštenja koja prikazuje sam sistem. Pre ste mogli da isključite kompletno obaveštenja sistema, što nije baš najbolje rešenje.

Kako onemogućiti obaveštenje

Dakle, prvo je potrebno da dugo držite na tu poruku „[ime aplikacije] Is Displaying Over Other Apps“. Videćete da se sadržaj obaveštenja promenio i imaćete opciju da isključite.

Displaying Over Other Apps
Slika: howtogeek

Ako tapnete na taj prekidač i isključite ga, više nećete dobijati poruku od te aplikacije, ali ćete dobijati poruke od drugih. To i želimo jer znamo da Messenger nije „opasan“ po sistem pa nam to obaveštenje ne treba. Ali, može se desiti da se neka druga zlonamerna aplikacija pokrene i mi to ne znamo, pa će nam ovo obaveštenje dobro doći.

Kako ponovo omogućiti obaveštenje

E sad, ako ste greškom onemogućili obaveštenje ovog tipa za određenu aplikaciju, ili prosto želite da ponovo omogućite, evo kako to možete učiniti.

Otvorite panel sa obaveštenjima i tapnite na podešavanja obaveštenja. Zatim, tapnite na „Apps & notifications“, pa na „Notifications“ i opet na „Notifications“.

Displaying Over Other Apps
Slika: howtogeek

Kada se pojavi lista svih aplikacija, tapnite na tri tačke u gornjem desnom uglu pa izaberite „Show system“ – bitno! Kada se prikažu i sistematske aplikacije, pronađite stavku „Android System“ pa tapnite na to.

Videćete obaveštenja aplikacija koje ste imali, a među njima i ono obaveštenje koje ste onemogućili. Sad samo još tapnite na prekidač da opet omogućite.

Displaying Over Other Apps
Slika: howtogeek

Tu možete, naravno, omogućiti i onemogućiti obaveštenja ostalih aplikacija.

Izvori howtogeek
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.