Od sada možete videti aktivne oglase na bilo kojoj Facebook stranici

0

Možda ste počeli primećivati u poslednjih nekoliko dana jednu novu karticu kod Facebook stranica pod nazivom „Info and Ads„. Ako niste, uskoro ćete i vi dobiti tu novu karticu, a o čemu se radi?

Facebook je omogućio svim svojim korisnicima da pogledaju aktivne oglase koje ima neka stranica u nekom trenutku. Kako kažu, ta mogućnost je dodata radi povećanja transparentnosti u oglašavanju na toj društvenoj mreži.

Ako želite da pogledate sve te informacije, dovoljno je da dodate na kraju URL-a stranice „/ads“ (bez navodnika) i to je to. Možete i kliknuti na „Info and Ads“ karticu koja se nalazi levo među ostalim karticama. Ako posećujete stranicu preko mobilnog uređaja, onda tapnite na ikonicu sa slovom „i“ u donjem desnom uglu naslovne slike.

ads and info facebook 1

ads and info facebook

Ako želite da pogledate aktivne oglase, obratite pažnju na izabranu državu. Može se desiti da stranica nema aktivnih oglasa za vašu državu pa možete sa liste izabrati neku drugu. Možete takođe i izabrati „Global ads“ i videti reklame koje ne ciljaju neku određenu državu.

ads and info facebook

Pored toga, Facebook će vam prikazati i datum kreiranja stranice kao i informaciju da li je stranica menjala ime. Ako jeste, videćete više detalja o tome.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.