Google Maps „3D Globe Mode“ dostupan na računarima!

Google mape imaju gomilu opcija i sadrže mnoštvo informacija, ali jedan detalj je tu smetao – razmera. Naime, kada biste udaljili prikaz mape tako da se vidi ceo svet, države i kontinenti ne bi bili u srazmeri. Najpopularniji primer je Grenland veličine Afrike. Google je rešio ovaj problem kreiranjem 3D globusa.

Kako isprobati 3D Globe Mode?

Jednostavno je: samo otvorite maps.google.com i toškićem miša udaljite mapu (zoom out) skroz do kraja, koliko god može. Kada se udaljite dovoljno da na ekran stane ceo svet, videćete globus. Sada taj globus možete rotirati držeći levi klik i pomerajući kursora, isto kao i kod Google Earth.

Jednostavno rešenje koje je rešilo jedan iritirajući problem, a i lepše izgleda. Inače, ovo još uvek nije dostupno na mobilnim uređajima, pa ne morate ni pokušavati. Svakako da će postati dostupno kroz nekoliko dana ili nedelja, pa samo pričekajte.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *