Od sada možete instalirati Windows 95 kao aplikaciju na Windows, Linux i MacOS

0

Windows 95 je stariji operativni sistem koji je za današnje standardne toliko jednostavan da se može instalirati kao aplikacija! Naime, ovaj OS se može instalirati na moderne računare kao aplikacija i to na Windows, MacOS i Linux sistemima.

Za ovo je zaslužan Slack developer pod nazivom Felix Rieseberg koji je prepakovao veb baziran projekat u Electron. On je kompletan projekat objavio na Github pa se svako može „poigrati“ i prilagoditi svojim potrebama.

windows 95 app sc

Cela aplikacija zauzima od 103 do 146 MB u zavisnosti od toga za koji OS preuzimate, a kada se pokrene zauzima oko 200 MB RAM-a, što je zaista malo. Možete pokrenuti i dobro poznate aplikacije kao što su Wordpad, phone dialer, MS Paint, i Minesweeper, ali jedino Internet Explorer ne radi, tj. neće da učitava veb stranice.

Napomena za Windows korisnike: ako se pojavi upozorenje pri pokretanju programa „Windows protected your PC“, kliknite na „More info“ pa na „Run anyway“. Poruka vas upozorava da izdavač nije potvrđen, ali možete verovati programu budući da je opensource.

Ako želite možete preuzeti ovu aplikaciju/OS za svoj sistem sa Github stranice, a ovde se nalazi isti projekat u veb varijanti.

Izvori theverge
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.